Politsei tabas elukutselised vargad teolt

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Vargad tegid poodidele ligi 150 euro suuruse kahju.
Vargad tegid poodidele ligi 150 euro suuruse kahju. Foto: Marko Saarm

Politseinikud pidasid möödunud reedel kinni kolm meest, kes olid paari päeva jooksul Pärnumaal varastanud traktori, haagise, lumesaani ja tööriistu.

Politsei sai möödunud neljapäeval teate, et öö jooksul on Pärnus Vastla tänaval sisenetud garaaži ning varastatud kerghaagis ja selle peal olnud lumesaan. Päev hiljem sai politsei teate, et Sindi linnas Pärnu maanteel varastati öö jooksul ettevõtte garaažist traktor Kubota Aste, Tiki platvormhaagis ja mitmesuguseid tööriistu: tikksaag, ketaslõikur, akutrell, keevitusaparaat, trimmer, rootorniiduk, naelapüstol, ketassaag ja muud. Vargustega tekitati kokku kahju ligemale 33 000 eurot.

Politseiuurijad asusid varguste toimepanijaid kindlaks tegema ning kogusid kõikvõimalikku infot. “Kogutud tõendid viisid kolme meheni, kelle suhtes tekkis uurijatel kahtlus, et nad võisid toime panna varguse Vastla tänava garaažist," rääkis Lääne prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Tarmo Värat. Värati sõnutsi töötasid politseinikud n-ö kuumadel jälgedel ja kui järgmisel ööl pandi Sindis toime uus vargus, viitasid kõik kogutud tõendid, et mõlema varguse taga on ühed ja samad inimesed.

“Tabasime vargad reede ennelõunal nii-öelda otse teolt ehk hetkel, mil nad Sauga vallas Kilksama külas varastatud asju autosse laadisid, ja pidasime nad kohapeal kinni,” rääkis Värat. Varastatud asjadest sai politsei kohapeal kätte Sindist varastatud traktori, haagise ja tööriistad. Hiljem leidsid politseinikud Valgeranna kandist lumesaani, mille mehed olid ära peitnud. “Varguste motiiv ja muud asjaolud selguvad edasise uurimise käigus,” lisas Värat.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Liisa Nuudi sõnutsi taotles prokuratuur kohtult 27-, 38- ja 57aastase mehe vahistamist, mille kohus ka rahuldas. “Kriminaalmenetluses kogutud tõendid viitavad, et isikud elatuvad kuritegude toimepanemisest, mistõttu esineb uute kuritegude toimepanemise ja menetlusest kõrvalehoidumise oht. Sellest tulenevalt otsustas prokuratuur taotleda kahtlusaluste vahistamist,” selgitas Nuut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles