Esiliigasse langenud Vaprus mängib tuleval hooajal siiski kõrgliigas

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond mängib järgmisel hooajal siiski Premium-liigas.
Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond mängib järgmisel hooajal siiski Premium-liigas. Foto: Mailiis Ollino

Lõppenud Premium-liiga hooajal kaheksanda koha saavutanud Viljandi Tuleviku loobumise tõttu säilitas Pärnu Vaprus kõrgliiga koha ka 2022. aastaks.

Viljandi Tulevik teavitas esmaspäeval jalgpaliliitu otsusest Premium-liiga kohast loobuda ja järgmisel hooajal mängida aste madalamal ehk esiliigas. Otsust põhjendas klubi pingelise majandusliku seisuga, mis on tingitud koroonapandeemia kaasmõjudest ja üha konkurentsitihedamast Premium-liigast.

“Eile päeval Eesti jalgpalli liidu (EJL) presidendilt saadud uudis Viljandi Tuleviku jalgpalliklubi keerulisest olukorrast ja liigakohast loobumisest on kahtlemata kurb,” ütles Pärnu Vapruse juhatuse liige Karl Palatu klubi koduleheküljel avaldatud teates. Ta lisas, et ühtlasi on siin arutlemise koht, miks väikelinnaklubid on keerulisemas seisus kui suuremate linnade omad. 

EJLi president Aivar Pohlak tõdes, et neil on väga kahju, et Viljandi Tulevik 2022. aastal Premium-liigas ei osale, samal ajal mõistab jalgpalliliit, et klubi soovib teha sammu, millega parandatakse jätkusuutlikkust.

Pärnu JK Vaprus lõpetas 2021. aasta hooaja viimase ehk kümnenda kohaga. Palatu sõnutsi oli lõppenud hooaeg Vapruse jaoks täis õpetlikke olukordi ja andis hulgaliselt kogemusi nii juba Premium-liiga kogemustega mängijaile kui debüteerijaile. “Jalgpall ongi ootamatusi täis ja nii tulebki plaanid ümber mängida. Kui eile hommikul teadsime, et uus hooaeg tuleb esiliigas, siis täna alustame esindusmeeskonna komplekteerimisega Premium-liigaks,” lausus ta.

Palatu kinnitusel tegeleb klubi aktiivselt uue peatreeneri otsimisega. “Meie uue hooaja eesmärk on säilitada liigakoht ehk mängida Premium-liigas 2023. aastalgi.”

Pärnu Vaprus kogus tänavusel hooajal Premium-liiga 30 matšist viis võitu, kolm viiki ja 22 kaotust, jäädes sellega tuniiritabelis viimaseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles