Retseptid Hõimlaste pühadelauale kuuluvad puuahjus küpsetatud pirukad

Ljudmila Ruukel proovib söögitegemisse kaasata tütreid Luulet ja Lillet.
Ljudmila Ruukel proovib söögitegemisse kaasata tütreid Luulet ja Lillet. Foto: Urmas Luik

Kui eestlastel on pühadelaual verivorst, seapraad ja ahjukapsad, siis meie hõimlastel udmurtidel hoopis mitmesugused pirukad ja pelmeenid. Ja head-paremat sätitakse lauale rohkem aastavahetusel.

 

Põhja-Udmurtiast pärit Ljudmila Ruukeli arvates kodukandi rahvustoite Eestis keeruline valmistada pole, kuna toorained on samasugused. Udmurtidelgi on laual part, hani või kalkun. Verivorstidki pole võõrad, kuid neid tehakse rohkem Lõuna-Udmurtias.

Tagasi üles