Paljudes kodudes algavad peksupühad, aga abi on lähedal (4)

Copy
Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnutsi on pühade ajal tööl rohkem patrulle, kuna enam inimesi on liikvel.
Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnutsi on pühade ajal tööl rohkem patrulle, kuna enam inimesi on liikvel. Foto: Mailiis Ollino

Sel ajal kui enamikus peredes jõululauas ükstei­sele kandikuid ja kausse hea ja paremaga ulatatakse ning kallitele pereliikmetele kingitusi üle antakse, jagatakse paljudes kodudes rusikahoope ja räägitakse lähedastega alandavalt, sapiselt, mürgiselt. Siin-seal välgub nugagi.

Mudilaste silmad löövad alati särama ja näole ilmub siiras naeratus, kui järsku prõmmib uksele valge koheva habemega punakuues jõuluvana. Samuti on lapsi, kelle veenõrevil silmad näevad tuppa astumas hoopis sinises mundris politseinikke.

Iseäranis jõulude ja aastavahetuse aegu on liiga paljudes kodudes vägivald niisama harilik kui kuusk ja vilkuvad värvilised tuled. Seda kinnitab politsei iga-aastane statistika.

Mõnegi varasema aastaga võrreldes tõotavad politsei vaatenurgast seekord tulla isegi võrdlemisi helged pühad. “Inimesed tahavad pikki pühi, aga politseile on rahulikum, kui need on nädalavahetusel,” tõdes Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles