Inspektorid kontrollivad kontoritöötajaid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsiooni Lääne inspektsioon võtab tänavu teravdatud tähelepanu alla kontoritöötajate ja tõstetöid tegevate inimeste töötingimused. Sihtkontrollide käigus külastatakse Pärnumaal kümneid ettevõtteid.

Tõstetöid kontrollitakse nii etteteatatud kui ootamatu külastuse käigus. Tööinspektor Rein Nelis tõdes, et tõstetööd on ohtlikud ja õnnetuse korral raskete tagajärgedega.

“Raske tööõnnetus juhtus näiteks ehitustööde töödejuhatajaga, kes möödus ekskavaatorist liiga lähedalt ja sai kopaga löögi vastu küünarnukki. Kannatanu kukkus löögi tagajärjel maha ja murdis roide,” rääkis Nelis.

Kontoritöötajate tervist ohustab tihti aga sundasend. Nimelt selgus kutsehaigestumise ohutegureid analüüsides, et väga palju niisuguseid haigestumisi oli tingitud sundasenditest ja karpaalkanali sündroomist, mis on tingitud käte sundliigutustest.

Töötervishoiu tööinspektori Janika Rõõmuse andmeil pole kontoritöötajatel kutsehaigusi palju diagnoositud, kuigi kõik arvestatavad ohutegurid on olemas, sest kontoritöötajad istuvad suurema osa tööajast sundasendis.

“Sihtkontrolli käigus soovime pakkuda lihtsaid rakendatavaid meetmeid töötajate tervise säilitamiseks ja parandamiseks arvutitöökoha ergonoomilise kujundamisega,” lisas Rõõmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles