Bensiinijaam ja männid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla raudteejaam.
Raeküla raudteejaam. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Olerex tahabki hakata Raeküla jaamahoonet lõhkuma ja millest eriti kahju: kaovad Pärnu ilusad männid, mis linna saabujale jätavad kustumatu mulje suvituslinnast, puhkuselinnast. Bensiinijaamu on niigi igal pool ja tankla võiks ehitada palju kaugemale linnapiirile. Ma ei taipa, mis viha see on roheluse ja ilu vastu? Selle eelmise linnapea rahaliste toetuste tõttu, milles osalesid nii paljud tuntud ärimehed, on nii mõnigi vops antud linna ilmele või vähemalt sooviti seda. Riigi ja Pärnu linna rahvaarv väheneb pidevalt, aga meie “ehitajad-edendajad” rajavad siia city’t – tühje maju. Sinna ei ole korteri üürijaid-ostjaid, sest inimesi ju pole. Varsti on ilmselt hoopis uuemaid maju vaja hakata lammutama, sest igavesti ei seisa needki tühjalt. Eks needki lagune.

Miks Pärnu linna valitsevaid soss-seppi rahaliselt toetati? Mida loodeti, mida saadi? Linnarahval oli ammu oma arvamus eelmisest linnapeast, miks need ettevõtjad tahtsid tema jätkamist? Oleks need ettevõtjad siis ometi rajanud töökohti andvaid ettevõtteid. Aga ei, likvideeriti hoopis leivatööstus, õllevabrik, piimakombinaat. Selle asemel ehitati tühjaks jäävaid maju.

Pärnu linnas tööstust enam peaaegu polegi, aga kaunid männid Raeküla raudtee juures võetakse maha, siis jääb vähemalt ilmetu tööstuslinna mulje koos bensiinijaamaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles