Mehiste meeste ulatatud abikäsi andis hädas loomadele uue võimaluse

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Lõppeval aastal käisid Pärnumaa päästjad jäätunud veekogudel hätta sattunud koeri aitamas kolmel korral.
Lõppeval aastal käisid Pärnumaa päästjad jäätunud veekogudel hätta sattunud koeri aitamas kolmel korral. Foto: Päästeamet

Peagi lahkuval aastal on Lääne päästekeskuse päästjad käinud peale inimeste ja nende maise vara Pärnumaal 89 korral aitamas abitusse seisundisse sattunud loomi või linde.

Nii mõnegi Pärnumaa päästepiirkonna komando väljasõidul selgus sündmuskohal, et kedagi päästa pole vaja, sest tegu oli näiteks valeväljakutsega või hädasolijaoks peetud loom või lind tegelikult abi ei vajanud.

Üks selliseid hädakõnesid tehti kajaka juurde, kes olevat nokaga vastu seinasoojustust lennanud ja sinna kinni jäänud. Häirekeskusse helistanud inimese kirjelduse kohaselt oli lind kahe trepikoja vahel kolmandal korrusel rippunud juba tund aega – liigutas, aga lahti ei pääsenud. Kohalesõitnud päästjad leidsid eest elutu tuules loperdava mängulinnu.

Teine kord kutsuti päästjad Vändra alevisse seal nähtud karu peletama. Piirkonna põhjalikult läbi kamminud pritsimeestel ei õnnestunud mesikäppa kohata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles