Suvepealinna krossimees lõi käed uue tiimiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku (vasakul) ja Hardi Roosiorg (paremal) sõidavad tänavu Sahkari tiimis.
Jörgen-Matthias Talviku (vasakul) ja Hardi Roosiorg (paremal) sõidavad tänavu Sahkari tiimis. Foto: Sahkar Racing

Pärnu 19aastane motosportlane Jörgen-Matthias Talviku kihutab sel aastal Eesti tiimi Sahkar KTM värvides.

Pärnu motoklubi kasvandik osaleb tänavu Euroopa meistrivõistlustel EMX250-klassis ja võimalusel mõnel maailmameistrivõistluste etapil MX2-sarjaski. Talviku tiimikaaslane on Hardi Roosiorg, kes hakkab sõitma kuninglikus MXGP-klassis. Tiim on ühtlasi taas ametlik maailmameistrivõistluste meeskond.

Mullu kihutas Talviku Hollandi profitiimis No Fear Jumbo BT Racing ning saavutas keerulisel ja vigastusterohkel hooajal Euroopa meistrivõistluste kokkuvõttes 61 sportlase hulgas 19. koha. Ühtlasi oli ta üks kolmest eestlasest, kes esindas kodumaad maailma motokrossi tippsündmusel ehk Rahvuste krossil.

Tänavu loodab Talviku taastada enesekindluse ja hea hoo, mis oli tal tunamullu, mil mitmekordne Eesti tšempoion saavutas EMi kokkuvõttes kõrge viienda koha.  

“Pärast mitte nii säravat hooaega oli suhteliselt raske tiimi leida. Mul oli muidki võimalusi, aga lõpuks oli Sahkari pakkumine parim, kuidas edasi minna,” rääkis perspektiivikas suvepealinlane portaalile Gatedrop. Talviku loodab tänavu kõigis sõitudes oma potentsiaali näidata, olla stabiilne, areneda ja samal ajal lõbutseda spordialal, mida ta üle kõige armastab. “Nagu eelmine aastagi näitas, on mul olemas kiirus, et võidelda EMX250-klassis esiviisiku kohtade eest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles