Kolumn ⟩ Pätid hõõruvad käsi. Põhjuseta

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
See, et politsei 3,5 miljoni euro eest kulusid kärpis, ei tähenda, et pätid ei jõua arestimajja, kui neil on sinna asja.
See, et politsei 3,5 miljoni euro eest kulusid kärpis, ei tähenda, et pätid ei jõua arestimajja, kui neil on sinna asja. Foto: Mailiis Ollino

Olnuks narr eeldada, et siin kandis sisejulgeolekuasutused ei pea püksirihma pingutama. Mis imeloomad nemad siis on? Kõik kärbivad.

Andmaks meie lehe lugejatele ülevaadet, kuidas kulude kokkuhoid päästeametis ja politseis kohalikke inimesi mõjutab, ma selleteemalise uudise sel nädalal siiski kirjutasin. Mõjutavad need otsused ju otseselt inimeste turvatunnet.

Paljud vägivaldurid, pedofiilid, roolijoodikud ja muud pätid hõõruvad uudisvoos niisuguseid teemasid silmates muidugi käsi ja kihistavad vanapagana kombel õelalt naerda. Nad on nähtust nii erutunud, et pealkirjast kaugemale enamasti ei jõua.

“Mendid lähevad jalga puhkama,” kommenteeris kõnealust artiklit näiteks mees, kes mõisteti paari aasta eest Pärnu maakohtus kriminaalkorras süüdi selle eest, et ta oma elukaaslast umbes nelja aasta vältel korduvalt rängalt peksis. Selle jõhkardi elajalike tegude üksikasjalikud kirjeldused ei kannata trükimusta.

“Sa sured õige pea piinarikast surma,” lubas sama mees naisele, kui oli teda äsja vannitoas kahe käega kägistanud ja seejärel veega täitmata vanni tõuganud. “Oota, kuni lapsed on läinud, siis sa näed, mis sinuga juhtuma hakkab!”

Niisiis, tolgused, kes te arvate, et teil on nüüd vaba voli oma lähedasi nüpeldada, suruge oma sügelevad rusikad heaga taskusse.


Nähtavasti mõtleb seesama kurjategija nüüd, mis juhtuma hakkab, kui politseinikud on läinud.

Normaalsed inimesed ei pea siiski ülearu muretsema. Ei kao need politseinikud kuhugi. Eilses lehelooski toonitavad politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher ja Lääne prefekt Kaido Kõplas, et turvalisus ei vähene. PPA kärped mõjutavad ennekõike kergemate süütegude menetlemist ja järjekordi teenindussaalides.

Niisiis, tolgused, kes te arvate, et teil on nüüd vaba voli oma lähedasi nüpeldada, suruge oma sügelevad rusikad heaga taskusse. Või püksi. Kuhu iganes, peaasi, et te mingit sit*a kokku ei keera. Oma puuduste väljaelamise asemel otsige hoopis abi, minge ravile. Sest varem või hiljem tuleb keegi, kes haarab teil natist ja viskab teid kongi, vähemalt paariks päevaks.

Tõsi, kui olete pärnakas, ei viida teid mingisse kõledasse täis kustud hallitavasse kamorkasse, vaid Pärnu aasta teo tiitli võitnud uhke sisejulgeolekumaja kambrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles