Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

A. J. Jacobs, „Elu nagu piiblis“

A. J. Jacobs elab New Yorgis ja töötab meesteajakirja toimetajana. Raamatust leiame tema katse elada aasta aega täpselt piibli järgi.

Ise kirjeldab ta seda nii: „Minu rännaku eesmärk on elada ülimalt piibellikku elu. Või veel täpsemalt: järgida piiblit nii sõnasõnaliselt kui võimalik. Täita kümmet käsku, aga samal ajal tuli kinni pidada tihti unarusse jäetud reeglitest: pilduda abielurikkujaid kividega, jätta habeme äär pügamata (3. Moosese 19:27).“

Jacobsi raamat on ühekorraga nii naljakas kui sügavmõtteline ja näitab ajaloo kõige mõjukamat teost hoopis uues valguses.

Tammerraamat.

Vladimir Nabokov, „Kuningas, emand, poiss“

Romaan on kirjutatud 1928. aastal, kuid Nabokov täiendas seda märgatavalt 1968. aastal ilmunud ingliskeelse väljaande tarvis, mis autori nõudmisel ongi praeguste tõlgete alus.

Raamatu keskne tegelane on jõukas meesterõivaste kaupmees, kes oma keskklassist pärit kaunile, kuid külmale naisele on muutunud tülgastavaks. Martha igatseb hoopis nõbu Franzi, kellel onu lahkuse eest tulebki tasuda naise voodis.

Tänapäev.

Peeter Sauter „Flirt budaga“

Kirjanik Peeter Sauter on kirglik mootorrattur. Ratta seljas on ta läbi kihutanud suure osa Euroopast. Neil teedel on ta näinud ilusaid ja vähem ilusaid inimesi ja paiku.

Raamat on kokkuvõte Peeter Sauteri mootorratturi elust. Siin kohtame killukesi kõigilt ta olulisematelt rattareisidelt. Illustreerinud Raoul Kurvitz.

 GO Group.

„August Tamme päevaraamat“

25 Eesti kauneima raamatu hulka kuuluv teos räägib August Tamme (1897-1942) seiklusrikkast elust.

A. Tamm oli meremees ja filmioperaator, kellest teatakse Eestis vähe. Päevaraamatus on juttu elust laevadel, seilamisest maailmamerel, jõudmisest sünnimaale, õpingutest New Yorgis ja osalemisest Kaug-Põhja ekspeditsioonidel.

Päevik ilmus välja alles peale A. Tamme lese surma. Raamatu on kujundanud Tamme tütrepoeg Urmas Viik ning raamatust leiame ka päevikupidaja enda sulejooniseid.

Varrak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles