Infomess aitab noorte tulevikuplaane kujundada

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte infomess "Suunaja" Pärnu Kontserdimajas.
Noorte infomess "Suunaja" Pärnu Kontserdimajas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna jagab Pärnu kontserdimajas infomessil “Suunaja 2012” õppimisvõimaluste kohta infot üle 40 Eesti õppeasutuse.

Kaugeimad külalised jõuavad siia Soome Suupohjan ametikoolist, kohal on suuremad Eesti kõrgkoolid, Pärnule lähemal asuvad ametikoolid, Pärnu linna ja maakonna gümnaasiumid.

Samuti on väljas töötukassa esindus, kogu päeva vältel õpetavad esmaabi andma Punase Risti töötajad.

Karjäärikohvikus aitavad karjäärinõustajad, -infospetsialistid ja koolipsühholoogid soovijatel selgusele jõuda, kuidas teaberohkuses orienteeruda ja iseendas selgusele jõuda, võimalik on teha kiire kutsevalikutest.

Messi projektijuhi Kätlin Muru sõnutsi pööratakse messil tähelepanu neile noortelegi, kes soovivad näha maailma Eestist kaugemal: õppimisvõimalusi välismaal tutvustavad eri organisatsioonid, kell 11 peab EURES Eesti nõustaja sessiooniruumis loengu teemal, kuidas saab tööle Euroopa Disneylandi.

“Kuna tegu on Pärnu messiga, kasutatakse hoolega võimalusi küsida Pärnu ja Pärnumaa koolidelt kõike, mis sisseastujaid huvitab,” teadis Muru senistest kogemustest. “Koolide boksides jagavad infot õpilased, seega saab neilt vahetult pärida nii sisseastumiskatsete kui koolielu kohta.”

Uutest tulijatest näeb täna messil Haapsalu kutsehariduskeskuse ja Hiiumaa ametikooli esindust. Hiidlased on lubanud restaureerimise eriala tutvustamiseks kaasa võtta vana akna, mille taastamisel saavad huvilised kätt proovida.

Tartu meditsiinikooli noored mõõdavad messiboksis veresuhkrut ja -rõhku, Tallinna tööstushariduskeskuse noored juuksurid sätivad soovijate soenguid, Pärnu kutsehariduskeskuse esindus plaanib messil korraldada pagaritöö õpikoja.

Mess on kõigile külastajatele tasuta, uudistama oodatakse ligikaudu 2000 huvilist. Pärnumaa noorte infomess on toimunud alates 1995. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles