Pärnu korvpallinaiskonna liider valiti kuu parimaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Elena Sutt valiti esiliiga silmapaistvaimaks.
Elena Sutt valiti esiliiga silmapaistvaimaks. Foto: Pärnu Spordikool

18aastane Elena Sutt panustab korvpalli esiliigas esikolmikusse pürgiva Pärnu spordikooli eest igas mänguelemendis. Silmapaistvad esitused päädisid detsembrikuu parima mängija autasuga.

Pärnu spordikool teenis detsembris võidu ja ühepunktilise kaotuse, kus 178sentimeetrine Sutt kandis liidrikoormat.

“Meid on naiskonnas vähe ja mul tuleb teha kõike nii rünnakul kui kaitses,” ütles Pärnu ühisgümnaasiumi 12. klassi õpilane Sutt alaliidu vahendusel.

Detsembrikuu avamängus kaotas Pärnu naiskond kodusaalis BC Elva CHK / Tartu Ülikoolile 65:66. Sutt panustas ligemale 36 minuti jooksul 28 punkti ja kümme lauapalli ning tema efektiivsusnäitaja oli koguni 37. Katariina Rõngelep lisas 12 silma.

Läinud aasta viimases lahingus alistas Pärnu spordikool kodusaalis Tallinna spordiakadeemia Kalevi 69:50. Sutt sai ligemale 36 minuti jooksul kirja mitmekülgse statistikarea: 15 silma, kuus lauapalli, kuus resultatiivset söötu ja viis vaheltlõiget, mis andis efektiivsuseks 26. Siinse naiskonna resultatiivseimad olid Rõngelep ja Triin Juurik, kes kogusid vastavalt 18 ja 17 silma.

Uue aasta esimeseski lahingus oli Sutt hoos, kui panustas Kambja spordihoones Luunja korvpallinaiskonna vastu 24 punkti. Paraku pidid pärnakad tunnistama vastase 62:58 paremust.  

Sutt on tänavu kaheksa matšiga panustanud keskmiselt 19 punkti, 3,6 lauapalli, 2,4 söötu ja 1,5 vaheltlõiget. Katrin Kalliti hoolealused on kogunud üheksast mängust viis võitu ja asuvad 11 naiskonna hulgas viiendal kohal. Samal ajal on esikolmik vaid võidu kaugusel.

“Meil on olnud edukas hooaja algus ja võimalus tõusta turniiritabelis kõrgemale,” lausus Sutt, kes veab suvepealinna satsi U19 Eesti meistrivõistlustelgi, kus Pärnu on praegu teisel kohal. Võistkonna liider on noorte liigas panustanud keskmiselt 23,3 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles