Lihula spordihoone teenis EOK tunnustuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Lihula spordihoone.
Lihula spordihoone. Foto: Jüri Looring

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustas spordiliitude ettepanekul igas maakonnas ühte multifunktsionaalset spordihoonet, mis saab järgmiseks kümneks aastaks EOK tunnustatud spordikeskuse aunimetuse. Pärnumaal kiideti Lihula spordihoonet.

Lääneranna valla uhkeim pallimängusaal valmis 2020. aastal. Hommikusel ajal lippavad spordihoones Lihula gümnaasiumi ja Lääneranna spordikooli noored, õhtuti ja nädalavahetusel saavad kaua oodatud ehitises harjutada teisedki.

Võimlasse on maha joonistatud kolm korvpalli- ja võrkpalliväljakut. Peale selle toimuvad spordisaalis iga päev saalihoki-, jalgpalli-, kangoo jump’i, kergejõustiku-, võrkpalli- ja lauatennisetreeningud. Harrastada saab käsi- ja sulgpalligi.

Pallimängusaalis on juba korraldatud Eesti meistrivõistlused Kreeka-Rooma, naiste ja meeste vabamaadluses ning sumomaadluses. 

Lihula spordihoones toimusid Eesti meistrivõistlused Kreeka-Rooma, naiste ja meeste vabamaadluses.
Lihula spordihoones toimusid Eesti meistrivõistlused Kreeka-Rooma, naiste ja meeste vabamaadluses. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Spordisõprade käsutuses on 110ruutmeetrine 20 harjutuskohaga jõusaal. “Tundub, et jõusaal oli kõige oodatum: käiakse kogu Läänerannast,” lausus Lääneranna spordikooli direktor ja maadlustreener Janar Sõber, kelle sõnutsi oli uut halli oodatud aastakümneid.

Olmeploki esimesel korrusel asub neli riietusruumi ühes saunaga, teisel peale suure jõusaali treenerite kabinet.

Lääneranna valla uhkeim pallimängusaal valmis 2020. aastal.
Lääneranna valla uhkeim pallimängusaal valmis 2020. aastal. Foto: Jüri Looring

Lihula gümnaasiumi spordihoone ümberehitus ja laiendus läks kokku maksma ligikaudu 1,5 miljonit eurot, sellest kaks kolmandikku tuli riigi- ja kolmandik vallaeelarvest. Tulevikus on plaanis ehitada juurde maadlussaali osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles