Sadama kossutiim tõi Ameerikast mängujuhi, ent TalTechi vastu tegi jubeda partii

Märt Pilme
, reporter
Copy
Alterique Gilbert (3) veel täna Pärnu eest platsile ei jooksnud. 
Alterique Gilbert (3) veel täna Pärnu eest platsile ei jooksnud. Foto: GREGORY SHAMUS

Pärnu Sadama korvpallimeeskonna otsingud mängujuhi positsioonile kandsid vilja, kui suvepealinna satsi toodi 24aastane ameeriklane Alterique Gilbert. Täna TalTechi vastu polnud jänki veel rivis ja suvepealinlased kaotasid 73:91.

183sentimeetrine Gilbert on seni pallinud vaid USA üliõpilasliigas (NCAA) ja mängujuht sõlmis Pärnu tiimiga oma esimese profilepingu.

Gilbert mängis NCAAs koguni viis hooaega: esimesed neli Connecticuti ülikoolis ja viimase – koroona tõttu lubatud lisahooaja – Eesti koondise keskmängija Rauno Nurgeri kunagises koduülikoolis Wichita State’is.

Viimase kolledžiaasta keskmised näitajad olid tagamehel 22 mänguga 29,7 minutit, 10,3 punkti, 3,1 lauapalli ja 4,1 resultatiivset söötu. Kolmeseid sopsas jänki tagasihoidlikult, 29 protsendiga.

“Alterique on meile suureks abiks, kuna tagaliinis oli Siim-Markus Postile abi vaja. Saame juurde ühe andeka ja kiire mängumehe, kes suudab nii skoori teha kui teistele olukordi tekitada. Loodame, et ta kohaneb oma esimesel Euroopa aastal kiiresti, ja usun, et annab meeskonnale kõvasti kvaliteeti ja teravust juurde ning on kindlasti fännidelegi atraktiivne,” iseloomustas pärnakate peatreener Heiko Rannula, kes pärast ühemängulist koroonapausi naasis meeskonna juurde. Eelmises mängus juhendas satsi abitreener Gert Kullamäe.

Tänases matšis TalTechi vastu Gilbert veel platsile ei jooksnud, sest jõudis just sel ajal Eestisse. Eeldatavasti peaks jänki debüüdi tegema järgmisel laupäeval Tartu vastu.

Kui teisipäeval alistasid pärnakad suurepärase mänguga Eesti esiklubi BC Kalev/Cramo, siis TalTechi vastu oldi juba avapoolajal kui enda hale vari.

Gilbert kulunuks juba täna marjaks ära, sest ainsat mängujuhti Siim-Markus Posti pressiti nii mis kole ja tagamees kaotas juba avapoolajal neli korda palli. Vahe venis 21punktiseks. Enne pikemat pausi Pärnu pisut kosus ja poolajaks olid kaotusnumbrid 37:50.

Teiselgi poolajal hoidis mänguohje kodumeeskond. Kui Sadam jõudiski otsustava veerandi alguses kümne punkti kaugusele, salvas valusalt pealinlaste kogenud mängujuht Tanel Sokk ja tõi viis silma järjest.

Mäng oli Pärnu poolt ülinärviline. “Post, rahune nüüd lõpuks maha,” ütles Rannula ühel mõttepausil mängujuhile, kellel viimaks kogunes seitse pallikaotust. Plusspoolele läks 30 minutiga kaheksa punkti, seitse söötu ja seitse lauapalli. Midagi enam päästa ei olnud ja TalTech võitis kindlalt 91:73.

Pärnu tulemuslikem oli 19 silma kogunud Robert Valge. “Nad võtsid keskmängijata kõik lauad maha, kõik vennad läksid lauda, lahtised pallid olid nende omad … Nad panid väga hea protsendiga viskeid kotti, me ei suutnud kuidagi neid kaitses peatada. Oleme ise süüdi. Nad polnud peatamatud, vaid oli meie kehv mäng. Samamoodi lasime end pärast VEFi võitmist lõdvaks ja saime mitu mängu kotti,” rääkis Delfi ülekandes 24aastane Eesti koondislane, et üks probleeme oli häälestatus.

Mihkel Kirves lisas 13 punkti ja 11 lauapalli. TalTechi eest oli üleplatsimees Oliver Metsalu, kes kõmmutas 25 punkti. 

Sadamal on nüüd kuus võitu ja seitse kaotust, mis annab Eesti-Läti ühisliigas kaheksanda koha. TalTech on 11 võidu ja kuue kaotusega viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles