Kaur ja Simm tõid Arcticu rallilt teise koha

Märt Pilme
, reporter
Copy
Egon Kaur jättis Soomes seljataha 60 ekipaaži.
Egon Kaur jättis Soomes seljataha 60 ekipaaži. Foto: Urmas Luik

Sel nädalavahetusel toimus Soomes Rovaniemis legendaarne võidukihutamine lumel ehk Arctic Rally. Pärnumaa esiekipaaž Egon Kaur - Silver Simm näitas Volkswagen Polo R5-l head minekut ja naasis Lapimaalt teise kohaga.

57. korda toimunud mõõduvõtul tuli starti 62 masinat.

Reedel läbiti viis kiiruskatset kogupikkusega 88,4 kilomeetrit. Meie mehed parandasid iga katsega oma positsiooni ja lõpetasid päeva üldarvestuses neljandana, kaotades liidrile Emil Lindholmile 51,6 sekundiga. Samal ajal oli esikolmikukoht seitsme sekundi kaugusel.

Teisel võistluspäeval hakkasid pärnumaalased suruma ja näitasid sellist kiirust, et järelejäänud viiel katsel ei jäänud kordagi esikolmikust välja. Seitsmendalt kiiruskatselt noppisid Kaur-Simm võidu ja enne kahte viimast katset leidsid end juba üldarvestuses kolmandalt kohalt.

Egon Kaur ja Silver Simm tõid Lapimaalt teise koha. 
Egon Kaur ja Silver Simm tõid Lapimaalt teise koha. Foto: Jarno Saari

Paraku olid esimesed kaks pikalt ees – Lindholmile kaotasid Pärnumaa mehed 1.06,4 ja Teemu Asunmaale minutiga – ja neid näis võimatu püüda. Kõik muutus viimasel katsel, mil juhtpositsiooni haaranud Asunmaa põrutas lumevalli ja kaotas sealt väljasaamisega 12 minutit.

Kaur ja Simm näitasid viimasel katsel teist aega ja saavutasid kokkuvõtteski suurepärase teise koha. Ralli võitnud Lindholmile kaotasid nad viimaks 1.23,7.

Ralli lõpetas 46 ekipaaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles