Õpetajast ultrajooksja võitis 101kilomeetrise vastupidavusretke

Pärnu Postimees
Copy
Marjaliisa Umb kuulub ultraspordis Eesti paremikku. Arhiivifoto
Marjaliisa Umb kuulub ultraspordis Eesti paremikku. Arhiivifoto Foto: Elise Saarna

Pärnust pärit õpetajast ultrasportlasele Marjaliisa Umbile polnud Lõuna-Eestis 101 kilomeetri pikkusel vastupidavusretkel Taliharja Vanakuri vastast ja ta saavutas naistest kindla esikoha.

Viimastel aastatel ultraspordi radadel Eesti paremikku jõudnud Umbil, kes on tegelnud tipptasemel purjetamisega, kulus raja läbimiseks 12 tundi, kolm minutit ja 32 sekundit ja ta edestas teisena ja kolmandana lõpetanud Maris Ternot ja Mariann Sulge veidi üle tunni ja kaheksa minutiga. Kokku läks rajale 26 naist, kellest finišisse jõudis 21.

Taliharja Vanakuri on talvine vastupidavusretk, kus võistlejad läbivad hõredalt asustatud kõnnumaa ja iga osaleja vastutab enda hakkamasaamise eest ise.

Lumiseid, jäiseid, lörtsiseid ja mudaseid kruusa- ja metsateid pidi kulgenud 101 kilomeetri pikkune rada oli tänavu eritähistuseta. Ainult olulisemates pöördekohtades ja mõnel võsasel lõigul olid väljas suunaviidad või helkurid.

Osalejad pidid püsima ettemääratud rajal, võttes navigeerides appi kas elektroonsed abivahendid või kaardi. Rada lõigata ei tohtinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles