Õnnetusse sattunud maailmameistrile tuli teha mitu õmblust

Copy
DN-klassi jääpurjetajad sööstavad rajale.
DN-klassi jääpurjetajad sööstavad rajale. Foto: Jaak Nirgi

Pärnu jahtklubi kõval veel purjetajad võitsid Eesti karikasarja teisel etapil Orissaare külje all Väikesel väinal kolm esimest ja kaks teist auhinda ja ühe kolmanda koha.

DN-klassis pani oma paremuse maksma viiekordne juunioride maailmameister Rasmus Maalinn Pärnu jahtklubist, kes kümnest sõidust võitis kuus. Teise koha saavutas Argo Vooremaa Haapsalust ja kolmandaks tuli võitja tiimikaaslane Mihkel Kosk. Esikolmikule järgnesid Joonas Kiisler Hiiumaalt, kalevlane Marek Lentsius ja Pärnu jahtklubi sportlane Meelis Kosk.

„Oli äge võidusõit, lumevaba jää ja tugevapoolne tuul lubasid mõlemal päeval mehiselt kihutada,” rääkis Maalinn. „Mu kiirusemõõtja fikseeris ühel allatuule otsal 105 kilomeetrit tunnis. Regatt algas kerge ehmatusega, kui esimese sõidus sain viienda koha, kuid seejärel häälestasin kelgu ringi ja kohe oli minek teine.”

Juunioride arvestuses järgnesid Maalinnale klubikaaslane Karel Ratnik ja Karl Ader Saaremaa merispordi seltsist. Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandikest sai esimest hooaega suurte inimeste kelku taltsutav Andrias Sepp viienda koha, Angus Aarna Ant oli seitsmes ja Liise Väliste üheksas. Lisbeth Taggu pidi paraku juba esimese sõidu järel võistluse avarii tõttu katkestama. Omaealiste mitmekordse Euroopa ja maailmameistri sõiduriist suurt viga ei saanud, küll vajas sportlane meedikute abi.

„Midagi eriti hullu ei juhtunud, lendasin näoga roolipinni otsa ja mulle tehti viis õmblust,” märkis Lisbeth. „Õnneks jäid kõik hambad alles.”

Alla 16aastaste Ice Optimisti klassis napsasid kaksikvõidu Pärnu piigad: Laura Marii Taggu seilas esimese auhinna vääriliselt, teise koha saavutas Emma Mia Kaar ja kolmandaks tuli saarlane Artur Ader. Nädal tagasi kodulahel kindla esikoha võitnud pärnakas Aron Poolma pidi seekord leppima neljanda kohaga, Leene Väliste oli viies ja Daniel Õunap kaheksas.

„Katsetasin uut purje ja nii see esikoht tuli,” ütles kolmandat talve jääväljdel kihutav 14aastane Laura Marii. „Mida kiirem sõit, seda kindlamalt ennast distantsil tunnen.”

Monotüüp XV klassi regatil nautisid võidurõõmu Indrek Aavik ja Siim Valgre Saaremaalt, teise auhinna vääriliselt purjetasid hiidlased Olev Oolup ja Andrus Padu ning kolmandaks tulid võitjate kaasmaalased Juhan Kolk ja Raul Tahk.

Eeloleval nädalavahetusel kihutavad Eesti ja lähinaabrite jääpurjetajad täiskasvanute, juunioride ja noorte Eesti meistrivõistluste medalitele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles