Edetabel ⟩ Pärnumaa mõjukad

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Kettagolfar Kristin Tattar.
Kettagolfar Kristin Tattar. Foto: Mailiis Ollino

Suure toetusega poliitikud, koroonakriisi eesliini toimimist korraldavad juhid, kohalikesse omavalitsustesse uued tuuled toonud naised ja mehed, kultuurivaldkonnas värske innuga tegutsejad ja spordiilmas masse liigutavad eestvedajad. Nende sekka oma elulaadi kirglikke jutlustajaid ja raugematu innuga töömurdjaid, millegi uuega alustajaid. Säärastest inimestest sai kokku tänavune Pärnumaa mõjukate nimekiri.

Pärnu Postimees seab kohalikke mõjuisikuid ritta juba mitmendat aastat ja meetod tabeli saamiseks on aastate lõikes erinenud – siinsete omavalitsuste volikogude saadikute küsitlusest veebiandmete analüüsini välja. Sel korral on valik puhtalt toimetuse hinnang. Sättisime toimetajate ning spordi-, kultuuri- ja uudiste ajakirjanikega paberile hulga nimesid, kes on läinud aastal silma paistnud. Lihtsalt kuulsad meie tabelisse ei pääsenud, mõtlesime pigem just sellele, kas need inimesed on kuidagi päriselt meie eluolu kulgemist muutnud. Saadud 50 nime panime omakorda majas hääletusele: igal vastajal tuli neist valida kümme. Sel moel moodustus pingerida.

Tulemuste laekumist jälgides oli suundumus selge juba esimeste vastuste laekudes. See ei muutunud. Tegime veebiportaali jaoks tänavaküsitlusegi ning sellest saime kinnitust, et inimesed tänavalt näevad mõjukate tabeli ladvikut enam-vähem nii nagu toimetuse rahvaski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles