Jääpurjetajad jahtisid Haapsalus Eesti meistrimedaleid

Joel Kukk
Copy
Pärnakas Rasmus Maalinn kihutas Haapsalu lahe jääl juunioride Eesti meistrikulla vääriliselt.
Pärnakas Rasmus Maalinn kihutas Haapsalu lahe jääl juunioride Eesti meistrikulla vääriliselt. Foto: Elise Umb

Haapsalu Eeslahel kolm päeva kestnud Eesti meistrivõistlustel seilas neljas arvestuses kokku 55 sportlast Eestist, Lätist ja Soomest.

DN-klassis teenis kaheksa sõidu kokkuvõttes kulla kalevlane Marek Lentsius, hõbeda vääriliselt purjetas kodusel jääväljal Argo Vooremaa ja pronksile tuli pärnakas Mihkel Kosk. Esikuuikusse mahtusid veel hiidlane Joonas Kiisler, Soome meister John Winquist ja tartlane Hardi Laurits.

Meelis Kosk lõpetas regati üheksanda kohaga ja Rasmus Maalinn oli parima juuniorina kümnes. Kristian Allikmaa oli 12., Peeter Järvelaid 21. ja Kalev Aljaste 32.

Juunioride konkurentsis järgnesid Maalinnale Melvin Aasav Tallinna jahtklubist, hiidlane Jorgen Kuivonen, saarlased Daniel Rüütel ja Joosep Laus ning pärnakas Karel Ratnik. Angus Aarna Ant oli 10., Andrias Sepp 11. ja parima neiu auhinna pälvinud Liise Väliste 12.

Alla 16aastaste Ice Optimisti klassis pärjati Eesti meistriks Anni Kubjas Saaremaa merispordi seltsist. Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandik Aron Poolma purjetas hõbemedali vääriliselt ja üldarvestuse pronksi ja tüdrukute hõbeda teenis meie piiga Leene Väliste. Emma Mia Kaar oli viies, Laura Marii Taggu kuues ja Daniel Õunap üheksas.

Monotüüp XV klassis nautisid Haapsalus võidurõõmu saarlased Indrek Aavik ja Siim Valgre. Teiseks tulid kalevlased Ants Haavel ja Andrus Laul ning kolmanda koha said võitjate klubikaaslased Ott ja Juhan Kolk.

Kodulinna jääpurjetajaid juhendasid meistrivõistlustel treenerid Elise Umb, Tõnis Vare ja Imre Taveter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles