Hambidge tõusis vinge lõpuga Eesti meistrivõistluste pjedestaalile

Märt Pilme
, reporter
Copy
Viola Hambidge (vasakul) teenis uues vanuseklassis pronksmedali.
Viola Hambidge (vasakul) teenis uues vanuseklassis pronksmedali. Foto: Marko Mumm/EKJL

Pärnu spordikooli ja SK Altiuse kergejõustiklane Viola Hambidge tegi Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel korraliku etteaste ja saavutas 15 sportlase hulgas kolmanda koha.

2006. aastal sündinud Hambidge võistleb esimest hooaega U18 vanuseklassis, kus enamik piigad temast aasta vanemad. Viimaks mahtusidki esiviisikusse vaid 2005. aasta tüdrukud ja aasta noorem pärnakas.

Jooksualadel ei saanud keegi pärnakale (esiplaanil) vastu.
Jooksualadel ei saanud keegi pärnakale (esiplaanil) vastu. Foto: Marko Mumm/Ekjl

Romet Mihkelsi õpilane alustas mõõduvõttu hästi, kui teenis 60 meetri tõkkejooksus 8.97ga alavõidu. Sellele järgnesid isiklikud tippmargid kõrgushüppes (1.62) ja kuulitõukes (10.26). Kaugushüppes lendas pärnakas 5.12 meetri kaugusele ja paiknes enne viimast ala – 800 meetri jooksu – kuuendal kohal.

Südi sportlane ihkas aga medalit ja korraldas Lasnamäe kergejõustikuhallis sellise soolojooksu, et edestas 800 meetri järel teiseks tulnut koguni kümne sekundiga. 2.20,89 tähistas teist alavõitu ja ühtlasi isiklikku rekordit.

Kui punktid kokku loetud, selgus, et Hambidge’i vinge jooks tõstis ta kuuendalt kohalt kolmandaks. Pronksmedali toonud punktisummaks kujunes viie ala kokkuvõttes 3624 ja hõbeda teeninud Mirtel Klaar (Audentes) jäi vaid 11 silma kaugusele. Meistritiitli võitis Karmen Bruus (Tartu SS Kalev) 3719 punktiga.

Viola Hambidge (kõige ees) edestas 800 meetri jooksus järgmisi kümne sekundiga.
Viola Hambidge (kõige ees) edestas 800 meetri jooksus järgmisi kümne sekundiga. Foto: Marko Mumm/Ekjl

Ühtlasi teenis Hambidge kutse Eesti noortekoondisse Balti meistrivõistlustel, mis toimuvad 12. ja 13. märtsil Leedus.

Tallinnas võistles ka Pärnu Kalevi kergejõustikuklubi atleet Lauretta Alliksaar, kes kogus 3136 punkti ja saavutas U14 vanuseklassis 28 tüdruku hulgas 12. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles