Häädemeeste vald tõusis Pärnumaa talimängude liidriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste teatesuusatamise autasustamispjedestaali kõrgeima astme hõivasid Jõulumäel Häädemeeste valla sportlased, teise kohaga pidi leppima Tahkuranna trio ja kolmandaks tuli Sauga esindus.
Meeste teatesuusatamise autasustamispjedestaali kõrgeima astme hõivasid Jõulumäel Häädemeeste valla sportlased, teise kohaga pidi leppima Tahkuranna trio ja kolmandaks tuli Sauga esindus. Foto: Erakogu

Jõulumäel jätkunud Pärnumaa XXXII talimängudel võitis suusatamise Tahkuranna vald, jääkeeglis olid parimad Tori mängijad ja sangpommitõstmises kuulus esikoht Audru vägilastele.

Kümne alal kokkuvõttes juhivad mänge esimeses grupis Häädemeeste valla sportlased, teisel kohal on Saarde ja kolmandal Halinga. Seitsme ala järel liidrikohta hoidnud Paikuse vald jättis sangpommitõstmises oma esinduse välja panemata ja asub praegu viiendal positsioonil. Väiksemate omavalitsuste seas on endale esikoha juba kindlustanud Tori, kellele järgnevad Are ja Koonga.

Suusatamine on populaarseim ala

Talimängude seni kõige rahvarohkemal alal, murdmaasuusatamises startis kõigis vanuseklassides kokku 304 sportlast ja oma esinduse pani välja 13 omavalitsust.

Kõige nooremate laste 600 meetri sõidus võidutsesid Mathias Buht Sindist ja Lisette Baum Tootsist. 1,6 kilomeetri ringil olid E-klassis kiireimad Rando Teearu Pärnust ja Helen Mändma Tootsist ning D-klassi esimese auhinna said Simo Teearu Pärnust ja Gelli Lainet Audrust.

C-klassi noored võtsid omavahel mõõtu 2,3 kilomeetri sõidus. Poiste võitjaks kuulutati Sander Salusoo Uulust ja tüdrukute konkurentsis tuli esimeseks Liis Rekand Tootsist. Kolme kilomeetri distantsil võidutsesid B-klassis Uulu põhikooli õpilased Silver Salusoo ja Kairit Paju ning A-klassi neidude arvestuses tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele Kaidi Keir Kukk Koidula gümnaasiumist.

Naiste konkurentsis võidutses Maarika Janvest Tootsist ja naisjuunioride esikoha teenis Kristiina Vinkel Kilingi-Nõmme gümnaasiumist. Seenioride arvestuses tulid esimeseks Tahkuranna valla esindajad Anu Taveter ja Merit Kihuoja.

Kuue kilomeetri sõidus napsas A-klassi esikoha Rasmus Sutt Hansagümnaasiumist, meesjuunioride parim oli Seido Kalnin Pärnumaa kutsehariduskeskusest ja meeste võidu võttis Taavi Tammik ühisgümnaasiumist. Veteranide esimeses grupis nautis võidurõõmu Veikko Savvest Tahkurannast ja teises grupis tuli esimeseks Madis Pool.

Teatesõitudes teenisid Tahkuranna sportlased tervelt kuues vanuseklassis esikoha, vaid meeste sõidu lõpetas esimesena Häädemeeste tiim.

Tori võistkond sai oma esimese alavõidu

Jääkeeglis võitis esikoha Tori nelik Mart Ruumet, Mait Rätsep, Kaisa Ruumet ja Katrin Ruumet. Teise auhinna teenis Tootsi (Maarika Org, Urve Hillep, Kaia Kerge, August Purga) ja kolmandaks tuli Sauga (Janno Stolts, Jaan Stolts, Andra Huusi, Janne Soosalu). Esikolmikule järgnesid Tahkuranna, Saarde ja Koonga

Sangpommitõstjad võtsid omavahel mõõtu seitsmes arvestuses. Noorteklassides võidutsesid Audru poisid Jan Erik Vahter, Matis Uustalu ja Ado Mets. Meestest said oma kehakaalus esikoha Eduard Virkus Torist, Valdi Killing Audrust ja Illar Bergmann Saugast. Naiste kolm paremat olid Koidu Killing Audrust, Aive Vahter Saardest ja Siiri Univer Sindist.

Täna selguvad Paikusel Pärnumaa talimängude võitjad males ja mängude viimased punktid kogutakse homme lumelinna ehitamisel Vallikäärus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles