Alvar Johannes Alev sihib olümpial kohta 20 hulgas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Alvar Johannes Alev ei lähe olümpiale osalema, vaid tulemust tegema.
Alvar Johannes Alev ei lähe olümpiale osalema, vaid tulemust tegema. Foto: Tairo Lutter

Juba järgmisel nädalal ehk 4. veebruaril sütib Pekingis taliolümpiatuli ja spordisõbrad saavad end mugavalt telerite ette seada, et maarjamaalastele kaasa elada. Eesti lähetas Hiina 26pealise koondise, kuhu kuulub üks pärnumaalanegi, olümpial debüteeriv murdmaasuusataja Alvar Johannes Alev.

“Olümpiaootus on juba sees, samal ajal käib sellega kaasas kerge närv: kui paljud sportlased treenivad olümpia nimel, siis mina olen selle nimel mitu aastat elanud!” ütles Tori vallast Jõesuu külast pärit suusamees teisipäeva lõunal ehk kümme päeva enne avatseremooniat ja päev enne sõitu Aasiasse.

Alev ongi esimeste eestlaste seas, kes Pekingisse lendab. Koos temaga võtavad linnulennult 6400kilomeetrise reisi – Tallinn–Helsingi ja Helsingi–Peking – ette õed Keidy ja Kaidy Kaasiku ning hooldetiim. Põhjus lihtne: see kolmik võistleb juba avaalal ehk 6. veebruari suusavahetusega sõidus.

Ühtlasi jääb Jõulu suusaklubi kasvandik Pekingisse Eesti murdmaasuusatajatest kõige kauemaks, sest lööb kaasa viimasel medalialalgi ehk 50 kilomeetri vabatehnikasõidus 19. veebruaril.

Sinna vahele mahuvad Alevi “menüüsse” veel 15 kilomeetri klassikasõit (11.02), meeste teatevõistlus (13.02) ja paarissprint (16.02). Viimasena nimetatu koosseisu otsustab siiski peatreener Jaanus Teppan. Teisisõnu: kui juhendaja usaldab pärnumaalast sinnagi, tuleb Alevil kokku viis starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles