Siiri Erala ⟩ Hei, te olete ajupestud!

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Veipimisest on osavalt maalitud pilt kui süütust tegevusest. Siiri Erala arvates on nüüd tagajärjed käes ja lapsed pahvivad pahaaimamatult. 
Veipimisest on osavalt maalitud pilt kui süütust tegevusest. Siiri Erala arvates on nüüd tagajärjed käes ja lapsed pahvivad pahaaimamatult. Foto: Shutterstock

Kas teate, miks kogunevad noored, õigemini lapsed tänapäeval koolis WCsse? Ei, asi pole mingis uues viiruses, mis põieprobleeme tekitab. Hoopis suitsu tehakse. Ja seda suitsu ostavad-müüvad noile lastele täiskasvanud. SEE sigaret olevat ohutu.

Jutt on e-sigareti tarvitamisest, moodsamalt öeldes veipimisest. Veipimine on praegu laste seas popp. Jah, müük alla 18aastastele on keelatud, kuid ometi puhuvad aurupilvi juba 11aastased. See on popim kui kunagi varem, nii kuulsin teemat uurides nii koolide töötajatelt, noortekeskustest kui ka hiljuti keskkooli lõpetanud inimestelt. Moodsat suitsu pahvivad nii poisid kui tüdrukud.

Pilk Instagrammi ja ingliskeelse sõnaga “vape” seotud teemaviidetele annab tunnistust korralikust menust. E-sigaretist tuleva auru leidlikul moel välja puhumine on tõeline trend. Siinkohal julgeks pakkuda pooleldi eestikeelset terminit: vigurveipimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles