Pärnu kettagolfarid valati taas kiidusõnadega üle

Märt Pilme
, reporter
Copy
Raimo Kimmel (vasakult), Albert Tamm, Kristin Tattar, Mathias Villota ja Romet Keskla.
Raimo Kimmel (vasakult), Albert Tamm, Kristin Tattar, Mathias Villota ja Romet Keskla. Foto: Joonas Kreuz

Eesti disc golf’i liit (EDGL) tunnustas auhinnagalal 2021. aasta parimaid sportlasi ja üritusi. Eelmisel korral parimaks pärjatud sportlased oma kohta ei loovutanud ja nii teenisid pärnumaalased taas lõviosa tunnustustest.

Ainus sportlase autasu, mis meie maakonda ei tulnud, oli parima meessportlase oma, mille võitis ülekaalukalt Albert Tamm.

Tasavägisem oli silmapaistvama naissportlase väljaselgitamine. Ehkki aastaid on seda kategooriat valitsenud Pärnumaa parim naissportlane Kristin Tattar, pidi elukutseline kettalennutaja tänavu Eesti meistrivõistlustel tunnistama Keiti Tätte paremust. Vaatamata “eestikate” hõbedale, teenis Tattar tänavugi aasta naissportlase tiitli.

“Ma olen lõpuks elus leidnud selle, mis mulle tõeliselt rõõmu pakub ja mida ma tõeliselt armastan, see innustabki,” vastas pärnakas küsimusele, mis peale kõiki neid saavutusi ikka veel pingutama motiveerib.

Teise autasu pälvis Tattar parima sündmuse kategoorias, kus teda tunnustati eduka USA tuuri eest. 29aastane suvepealinlane võistles mullu pea kolm kuud Ameerikas ja võitis spordiala hinnatuima võistlussarja Disc Golf Pro Touri etappidel kaks osavõistlust.

Eelmisel aastal parima seeniorsportlase tiitlit vastu võttes naljatles pärnumaalane Raimo Kimmel, et tegemist on “alles”  kolmandaga ja tõeks see osutuski: Kimmel pälvis nüüd juba neljanda tiitli. Küsimusele, kas mitmekordne Eesti meister teistele üldse võimalust ei anna, vastas Kimmel: “Ikka annan, aga nad ei taha võtta!”

Parima juuniorsportlase selgitamisel käis tihe rebimine pärnakas Mathias Villota ja tartlase Roland Kõuri vahel. Nagu eelmiselgi korral, pälvis 2021. aasta eest tunnustuse Villota. 16aastane pärnakas triumfeeris mullu Balti meistrivõistlustel meeste seaski ja teenis Euroopa meistrivõistlustel omaealiste hulgas hõbemedali.

Veel pälvisid alaliidu tunnustuse panuse eest Eesti kettagolfi arengusse pärnakas Jako Känd ja Merje Põder. Duo on alaliidu tegevustes kaasalöömise kõrval korraldanud edukalt EDGLi karikasarja. Aasta parima ürituse tiitli teenis Hiiumaa klubi Dagö, kes korraldas tänavu saarel suviseid Eesti meistrivõistlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles