Galerii: kalamehed panid püügivõistlusel oma oskused proovile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõgi kihas täna kalameestest ja jäässe puurirud aukude ümber uudistajatest. Jääfestivali raames touimunud püügivõistlustel osales neist kümmekond. Kõige paremini näkkas Karksi-Nuia mehel Enno Toomlal, kes püüdis kolme tunniga välja ligi kilo erinevaid kalu.
Pärnu jõgi kihas täna kalameestest ja jäässe puurirud aukude ümber uudistajatest. Jääfestivali raames touimunud püügivõistlustel osales neist kümmekond. Kõige paremini näkkas Karksi-Nuia mehel Enno Toomlal, kes püüdis kolme tunniga välja ligi kilo erinevaid kalu. Foto: Ardi Truija

Täna päeval Pärnu jääfestivali kalapüügivõistlusel “Jääkala” osutus parimaks jääaluseks õngitsejaks Karksi-Nuia mees Enno Toomla, kes sai kolme tunniga kätte 980 grammi kalu.

Kümnest osalejast paremuselt teise mehe saak jäi veidi alla poole kilo, mõni õngitseja pidi aga augu äärest lahkuma sootuks tühjade pihkudega.

Põhiliselt said püüdjad saagiks ahvenat, kuid jää alt tuli välja ka särge, nurgu ja kiiska.

Võitjaks tulnud Toomla ise oma saaki eriti heaks ei pidanud. “See polnud täna suurem asi,” arvas nii kodumaistel kui piiritagustel kalapüügivõistlustel sage osaleja.

Kuigi täna toimus Viljandis Eesti tuntuim jääaluse kalapüügi võistlus “Kuldkala”, otsustas Viljandimaa mees Pärnusse tulla. “Mulle see kuldkala show ei istu, siin on palju rahulikum ja mõnusam,” leidis ta.

Vallikraavi jääl toimunud laste püügivõistlusest õppis jääaugust vee-elukaid püüdma 15 huvilist. Noorte püüdjate vahel võitjat välja ei selgitatud. Noorte kalameeste kõige uhkem saak oli 300grammine ahven.

“Jääkalal” osalejad polnud täna ainsad Pärnu jõel oma püügiõnne proovilepanijad. Ülesvoolu võis mööduja jääl silmata umbes paarisadat kalameest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles