Koroona laastab noortesporti

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Kalevi kergejõustikuklubi sportlane Gloria Teearu (135) pidi tõkkejooksus tunnistama vaid Berit Kuke (231) paremust.
Pärnu Kalevi kergejõustikuklubi sportlane Gloria Teearu (135) pidi tõkkejooksus tunnistama vaid Berit Kuke (231) paremust. Foto: Marko Mumm/EKJL

Nädalavahetusel kogunesid Eesti kergejõustikutipud Lasnamäe halli, et mõõtu võtta talvistel karikavõistlustel. Ehkki siinsed atleedid saavutasid mitu säravat tulemust, tõdesid Pärnu spordikooli treenerid, et praegu on noorte hulgas põhiteema viiruse levik ja sellega toimetulek.

Arvuka esinduse panid välja Pärnu spordikooli ja SK Altiuse atleedid, kes esikolmikusse jõudsid neljal korral. Seejuures haigestus mitu noort altiuslast vahetult enne võistlusi koroonasse ja nii jäi treener Romet Mihkelsi sõnutsi saamata vähemalt kolm kindlana näivat esikolmikukohta, mis võistkondlikus üldarvestuses andnuks kõva lisa.

Näiteks tüdrukute puhul teenis Altius 25 klubi arvestuses kõrge neljanda koha ja esikolmikust jäi lahutama vaid kolm silma. Küll ei startinud pealinnas mitu Eesti tippu kuuluvat suvepealinna piigat.

“Meiegi oleme koroonaga pihta saanud, aga praegu saavad kõik,” nentis Mihkels. “Kui näiteks Audentese või Tartu ülikooli sugune klubi, kus treenereid ja sportlasi on mitu korda rohkem kui meil, saab pihta, on kadu väiksem. Meil annab see kohe tunda.

Õnneks on minu grupis hästi palju vaktsineerituid, isolatsiooni jääjaid on jäänud üpris väheks. Lähikontaktsuse teema on sel aastal natuke parem.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles