Naali-Marie Liivrand Kellele tasuta lõunad? (4)

Naali-Marie Liivrand
, vanapärnakas
Copy
Vanapärnakas Naali-Marie Liivrand leiab, et kinnistuomaniku kohustus hoida korras krundiga piirnevaid linnatänavaid on tänaseks päevaks iganenud ja tuleks kaotada.
Vanapärnakas Naali-Marie Liivrand leiab, et kinnistuomaniku kohustus hoida korras krundiga piirnevaid linnatänavaid on tänaseks päevaks iganenud ja tuleks kaotada. Foto: Madis Veltman

Pärnu linna heakorraeeskirjaga maja- ja kinnistuomanikele määratud koormis on suur ja kuum pirukas, mida veere­tatakse käest kätte. Keegi ei ­suuda otsustada, kas koormis kui kohustuslik töö on seadusega lubatud ja õiglane või peaks iga linna­kodanik mingit tasu maksma, et tagada ­linnas heakord.

Kõigile on arusaadav, et mitte üksi majaomanikud, vaid iga Pärnu linnas elav inimene vajab liiklemiseks teid ja tänavaid, aga nende korrashoiu eest peavad vastutama maja­omanikud. Erandi moodustavad need, kes elavad peatänavate ääres. Seal koristab ­omaniku koormiseks oleva tänavaosa linn. Omanike vahel on tekitatud ebavõrdsus.

Aastal 2019 tegi linnavalitsus mulle pakkumise, kus nende valitud firmale tuli mulle määratud koormise täitmise eest maksta aastas 1080 eurot ehk 90 eurot kuus. Igal aastal lisanduv pensionilisa oleks võetud minult neljakordselt tagasi!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles