Teed on libedad, üks masin juba kraavis

Sirle Matt
, reporter
Copy
Teelt välja sõitnud Auto Talllinna–Pärnu maanteel Are lähedal.
Teelt välja sõitnud Auto Talllinna–Pärnu maanteel Are lähedal. Foto: Lugeja foto

Hommikul Pärnust Tallinna suunas sõitnud lugeja hoiatab, et teed on väga libedad.

Lugeja sõnutsi on Pärnust alates maanteel sõiduradade vahel lumi ja möödasõitu teha väga ohtlik. Foto Are lähedal kraavi sõitnud masinast tegi ta kella 8.20 ajal. See oli ainuke teelt välja sõitnud auto, mida ta teekonnal nägi.

Transpordiamet hoiatab, et varahommikul on riigi põhi- ja tugimaanteed lumised või sõidujälgede vahel soolalumesegused. Maanteekaamerate piltki näitab mõnel teel Pärnumaal rohkelt lund.

Kõrvalmaanteed on lumised ja nendel liikudes tuleb arvestada, et sinna jõuavad hooldusmasinad võrreldes suuremate teedega hiljem.

Teeolud Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Enges kella 9.20 seisuga.
Teeolud Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Enges kella 9.20 seisuga. Foto: Tarktee.ee

Prognoos lubab tänaseks pilves ilma. Pärnu maakonnas on ette näha lumesadu, lörtsi, tuisku. Nähtavus on halb. Kohati sajab jäävihma ja on jäiteoht. Märg lumi võib ladestuda. Kagu- ja lõunatuul puhub puhanguti 15 meetrit sekundis, rannikul 20 meetrit sekundis.

Talviselt libe tee vajab sõidukijuhtidelt suuremat tähelepanu ja teiste liiklejatega arvestamist. Selleks et ohutult sihtpunkti jõuda, tuleb sõidukijuhtidel valida teeoludele vastav sõidukiirus ning ohutu sõidustiil. Lubatud suurim piirkiirus ei ole kohustuslik.

Teeolud maanteel Audrus kella 9.21 seisuga.
Teeolud maanteel Audrus kella 9.21 seisuga. Foto: Tarktee.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles