GALERIID ⟩ Kultuuriministrilt UNESCO sertifikaadi vastu võtnud soomaalased unistavad juba Matsalu ühepuupaadistki

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Kultuuriminister Tiit Terikul avaldas kahetsust, et tal ei ole veel õnnestunud, nagu jutuks oli, Soomaa meestega koos sauna minna ega Raudna või Halliste jõel ühepuulootsikuga sõitu ise järele proovida, aga arvas, et küllap jõuab mõni järgmine kord.

Oma esimesel, ligemale kuus tundi kestnud Pärnu visiidil väisas kultuuriminister uue kunsti muuseumi, Pärnu muuseumi ja Endla teatrit ning andis ühepuulootsikupärandi tutvustajatele Aivar Ruukelile ja Priit-Kalev Partsile pidulikult üle UNESCO peadirektori allkirjaga sertifikaadi. See kinnitab, et Soomaa haabjas on kantud ühinenud rahvaste haridus-, teadus- ja kultuuriorganisatsiooni inimkonna vaimse kultuuripärandi nimistu üle 400 kultuuriilmingu hulka. Samast nimekirjast leiab Kihnu kultuuriruumi, Eesti, Läti ja Leedu laulu- ja tantsupeotraditsiooni, Seto leelo ja Võrumaa suitsusauna.

Kuna Ruukel ja Mark Soosaar on uue kunsti muuseumi esimese korruse saali veebruariks üles seadnud näituse “Ühepuupaadiga  UNESCOsse”, sobis see koht see tunniskirja üleandmiseks väga hästi.

Päeva lõpuks vaatas kultuuriminister Endlas Ray Cooney, John Chapmani ja Ingomar Vihmari tragikomöödiat “Mitte praegu, kallis!”, heites enne põgusa pilgu teatri köögipoolele, et oma silmaga näha lavastuste ettevalmistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles