Kodulinna jääpurjetajad näitasid oma võimu

Copy
Pärnu jahtklubi lipu all purjetav Mihkel Kosk pani Saaremaa külje all oma paremuse veenva ülekaaluga maksma.
Pärnu jahtklubi lipu all purjetav Mihkel Kosk pani Saaremaa külje all oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Foto: Eesti jääpurjetamise liit

Pärnu jahtklubi kõval veel purjetajad teenisid Orissaare külje all Väikese väina jääväljal Eesti karikavõistluste kolmandal etapil neli esimest auhinda.

Laupäeva hommikul kostitas ilmataat sportlasi kõigepealt lausvihmaga, mis hiljem lörtsiks muutus. Nõrga tuule ja lumise raja tõttu otsustas kohtunikekogu anda stardi vaid DN-klassile ja Ice Optimiste taltsutavad alla 16aastased roolimehed jäid kaldale paremaid olusid ootama. Päeva teises pooles kutsuti nemadki jääle, paraku ei suutnud pisikesed purjekad küllalt kiiresti liikuda ja noored sportlased lükkasid oma sõiduriistad randa tagasi.

Kui üleeile said DN-klassi sõitjad kirja neli võistlussõitu, siis eile lubas priskeks paisunud tuul korraldada mõlemale klassile viis võistlussõitu.

DN-klassis pani oma paremuse maksma pärnkas Mihkel Kosk, kes noppis üheksast sõidust neli esimest kohta, neli teist ja ühe viienda koha. Avapäeva liidrina lõpetanud Haapsalu jääpurjetaja Argo Vooremaa saavutas teise koha ja kolmandaks tuli hiidlane Joonas Kiisler. Esikuuikusse mahtusid veel lõunanaaber Gatis Graudums, parim juunior Rasmus Maalinn Pärnu jahtklubist ja kalevlane Marek Lentsius.

Ice Optimistil seilav pärnulanna Laura Marii Taggu teenis piigade konkurentsis esimese auhinna.
Ice Optimistil seilav pärnulanna Laura Marii Taggu teenis piigade konkurentsis esimese auhinna. Foto: Jaak Nirgi

Alla 24aastaste arvestuses järgnesid Maalinnale saarlane Daniel Rüütel, pealinna purjetaja Melvin Aasav, hiidlane Jorgen Kuivonen, Karl Ader Saaremaalt ja võitja klubikaaslane Karel Ratnik. Andrias Sepp lõpetas regati seitsmendana, kiireim neiu Lisbeth Taggu oli kaheksas, Liise Väliste üheksas ja Angus Aarna Ant 11.

Lühemal rajal seilanud Ice Optimistide konkurentsis oli viie sõidu kokkuvõttes parim Artur Ader Saaremaa merispordi seltsist. Üldarvestuses teise ja piigade esimese auhinna pälvis pärnulanna Laura Marii Taggu ja kolmas oli võitja tiimikaaslane Anni Kubjas. Meie sportlastest sai Martin Rahnel viienda koha, Leene Väliste oli kuues, Aron Poolma seitsmes ja Daniel Õunap kaheksas.

Märtsi teisel nädalal korraldab Eesti jääpurjetamise liit juunioride Euroopa ja maailmameistrivõistlused. Alaliidu presidendi Alari Akermanni sõnutsi otsitakse suurvõistluse korraldamiseks Eesti parima kvaliteediga jääväli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles