Koidula kooli õpilasesindus valiti riigi parimaks

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilasesindus.
Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilasesindus. Foto: Jüri Vlassov II

Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilasesindus nimetati noortevaldkonna tunnustusgalal aasta noorte osaluskoguks.

Koidula gümnaasiumi õpilasesindus pakkus õpilastele kaugõppe ajal tuge ja võimalust viia probleemid kooli juhtkonnani. Õpilasesindus teeb järjepidevalt koostööd kooli juhtkonnaga, olles kaasatud kooli oluliste dokumentide muutmisel ja kinnitamisel. Nad seisavad kaasõpilaste eest, korraldades näiteks küsitlusi, kaardistamaks õppekeskkonnas puudusi ning leidmaks lahendusi. Õpilasesinduse eestvedamisel liitus kool tervist edendavate koolide võrgustikuga, teeb tihedat koostööd eri osapooltega ja loob koolinoortele võimaluse osaleda mitmesugustel koolitustel.

Koidula kooli nimel võttis auhinna vastu Hans-Kristjan Raid, kes kuulub ka Pärnu linna noortekogusse.

“Rakett 69” teadusstuudiotes toimunud “Noorte heaks tänu” galal tõsteti esile noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi ning mõjukaid algatusi nii kohalikul, üleriigilisel kui rahvusvahelisel tasandil.

“Meil tuleb noorte, nende pakutud lahenduste ja ideedega arvestada. Avastada ja arendada noorte andeid ja tugevusi ning toetada noorte ettevõtlikkust ja loovust. Peame kuulama noori kõigil valitsemistasanditel ning võimestama noori kui kodanikke,“ kõneles haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Ta lisas, et kvaliteetse noorsootöö kättesaadavus on väga oluline.

Koidula kooli nimel võttis auhinna vastu Hans-Kristjan Raid (paremal), kes kuulub ka Pärnu linna noortekogusse.
Koidula kooli nimel võttis auhinna vastu Hans-Kristjan Raid (paremal), kes kuulub ka Pärnu linna noortekogusse. Foto: Erlend Štaub

“Olen südamest tänulik kõigile, kes on märganud abivajavat noort või kolleegi, aga kõigile neilegi, kes on märganud noorte või noortevaldkonna töötajate suurt panust. Ärgem jätkem ühtegi tunnustavat või toetavat sõna välja ütlemata. Vahel võib see hea sõna olla nii ütlejale kui ka kuulajale päeva kõige jõustavam hetk,” lausus Kersna ja kinnitas, et kõik tänased nominendid on silma paistnud oma pühendumuse ja uuendusmeelsusega. “Olete sellega eeskujuks kõigile noortevaldkonnas tegutsejatele.”

Haridus- ja teadusministeeriumi ning haridus- ja noorteameti tunnustusüritusel selgusid noortevaldkonna aasta silmapaistvaimad tegijad 13 kategoorias.

Ühtekokku esitati noortevaldkonna tunnustuskonkursile 121 kandidaati, kelle sekka mahtus Koidula kooli õpilasesinduse kõrval veel teisigi Pärnu esindajaid.

Aasta noorsootöötaja kategoorias oli nominendiks Pärnu MoNo noorsootöötaja Laura Kiviselg ning kategoorias "Pikaajalise panuse eest noortevaldkonda“ olid kandidaatidena üles seatud MTÜ Pärnu Noorte Vabaajakeskuse juhatuse liige, Pärnumaa noorte tugila koordinaator, sotsiaalkindlusameti "Ringist Välja“ projektijuht ja MTÜ Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse juhatuse aseesimees Annely Reile ning Pärnu kunstide kooli direktor ja MTÜ Eesti Kunstikoolide Liidu juhatuse esinaine Kristel Kallau.

Noortevaldkonna parimad tegijad

  • Aasta noorsootöötaja: Tessi Ilustrumm
  • Aasta tegija huvihariduses või -tegevuses: Olesja Kazeko
  • Pikaajaline panus noortevaldkonda: Tallinna ülikooli noorsootöö õppekavad
  • Aasta noore tegu: Wittensteini põgenemistuba
  • Aasta noortesõbralik kohalik omavalitsus: Muhu vald
  • Aasta noortekeskus: Tartu noorsootöö keskus
  • Aasta huvihariduse või -tegevuse pakkuja: Viljandi kunstikool
  • Aasta noorteühendus: MTÜ Noorteühing Eesti 4H
  • Aasta noorte osaluskogu või õpilasesindus: Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilasesindus
  • Aasta noortemalev või -laager: SA Õpilasmalev
  • Aasta noortesõbralik tegu: VIVITA laste ja noorte loovuskiirendi
  • Aasta nutikas tegu: Noorteinfoportaal ja äpp Infohunt
  • Aasta noortevaldkonna sõber: rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakond
Andmed: haridus- ja teadusministeerium
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles