Pärnumaa bluesimehed hullutasid Jahtklubis fänne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Rääma Blue kontsert.
Ansambli Rääma Blue kontsert. Foto: Maret Kommer

Oli tuuline reede õhtu, kui Pärnu Vallikäärus sai avatud Jääfestival 2012.

Osad festivali avaüritusel osalejatest nautlesid alles Vallikäärus talverõõme, kui meie oma
seltskonnaga sammud Pärnu Jahtklubisse seadsime.

Tuuline ja jäine ilm oli kontidesse pugenud ja Jahtklubi ahvatles oma lähedusega sooja saada.

Klubisse jõudes selgus, et ega sinna väga palju rahvast enam mahugi. Kella 20.00 ajal oli alanud tasuta kontsert, kus kohalikud bluesibändid oma repertuaare esitlesid.

Võtsime praed ette ning pärast kuuma kakaod hakkas tunduma, et rahvas hakkab üha elavnema ning oma ihuliikmeid olematul tantsupõrandal liigutama.

Kui RäämaBlue mehed veel oma järge ootasid leidsid osad neist, et pillid tuleks soojaks mängida otse söögilauas laval mängijatele kaasa mängides. Selline pillimeeste rahva sekka tulek mõjus publikule ergastavalt ja kui RäämaBlue lavale astus polnud saalis enam sellist inimest, keda laval toimunu külmaks oleks jätnud.

Ise just mitte suure bluesi austajana tundsin minagi, et kui mehed mängivad oma lugusid südamega, siis on päris mõnus kuulata ja rütmis kaasa kõikuda. Rahvas tundis ennast vabalt ja kohalolijatega suheldes selgus, et nimetatud mehed pidid kord kuus Jahtklubi soojaks kütma.

Tol õhtul pandi pillid piltlikult öeldes kotti alles südaööl. Piltlikult seetõttu, et järgmisel päeval Jahtklubi külastades selgus, et peale ametliku osa lõppu olid osad ansambli liikmed veel mitteametliku osa teinud, mis töötajate sõnutsi kestnud poole kaheni öösel.

Koju jõudes Jääfestivali kava uurides selgus, et nimetatud tasuta kontsert oli Talvise Bluesifestivali „The Blue Icicle” raames toimunud kontsert.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles