Vändra kalastajad tunnistati „Kuldkala“ parimaks võistkonnaks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügivõistlus "Kuldkala" Viljandi järvel.
Kalapüügivõistlus "Kuldkala" Viljandi järvel. Foto: Aivar Kaljusaar

Laupäeval leidis aset traditsiooniline suurüritus „Kuldkala 2012“, mis tänavu toimus esimest korda Viljandi järvel. Võistkondade arvestuses osutus parimaks Vändra kalameeste seltskond nimega Wendre.

Päikseline ja tuuletu talveilm tõi Viljandi järve äärde rekordiliselt ligi 8000 kalapeolist, vahendas „Kuldkala“ veebileht.

Põhivõistluse ülesandeks oli märgistega ahvenate tabamine. Viis päeva varem märgistatud ja järve lastud 130 kalast saadi võistluse ajal kätte 7. Et peaauhindadele vastavate märgisenumbritega kalu ei püütud, selgitati võitjad seitsme märgisekalu tabanud kalastaja seast kalateemalise teadmistevõistlusega. Peaauhinna, 3000 eurot, võitis kogenud kalastaja Sven Michelson.

Võistkonnavõistlusele registreeris 411 võistkonda ja nende ülesandeks oli püüda särg pikkusega 24 sentimeetrit. Et Wendre võistkonna särjel jäi sellest 2 millimeetrit puudu, võistkonna Võrtsu Konksud särjel aga 2 millimeetrit üle, selgitati võitja taas täiendava teadmistevõistluse abil. Norra kalastusreisi võitis Vändra kalameestest koosnev Wendre.

Toimus veel lastevõistlus „Kuldkalake“ ja kogu päeva oli avatud kalastuse õpituba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles