Kaisa Pajusalu krooniti taas sisesõudmise maailmameistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu kaitses Bostonis ergomeetrisõitmise MMil mullust tiitlit.
Kaisa Pajusalu kaitses Bostonis ergomeetrisõitmise MMil mullust tiitlit. Foto: concept2.com

Pärnu sõudja Kaisa Pajusalu võitis USAs Bostonis sisesõudmise MMil naiste eliitklassis mäekõrguse eduga esikoha.

Pajusalu lõpetas 2000 meetri distantsi ajaga 6.37,3, edestades teiseks tulnud ameeriklannat Lauren Schmetterlingut 11 sekundiga.

Kolmas oli Hollandi sõudja Jenny van Dobben de Bruin, kes jäi Pajusalule alla juba 12,3 sekundiga.

Naiste eliitklassis osales sisesõudmise MMil 196 võistlejat.

“Kaisa võiduaeg oli samast klassist Eesti meistrivõistlustel näidatuga,” kommenteeris Pärnu Kalevi sõudeklubi treener Reet Palm. “Ta on praegu stabiilses vormis, tahtejõudu näitab fakt, et soliidses edus Kaisa pingutas MMil lõpuni.”

Kaisa Pajusalu lendab lombi tagant otse Sevillasse Eesti sõudjate veelaagrisse, teda USAs saatnud personaaltreener Ulvi Lutoškin tuleb koju.

Alles oma karjääri hakul Pajusalu on küll juba kogunud kirkaid medaleid noorte ja U23 klassi pärissõudmises, aga hämmastavalt pikk on alles mullu täiskasvanute klassi astunu edulugu ka sõudeergomeetril. See algas 2003. aastal Euroopa meistritiitliga B-vanuseklassis, millele järgnesid kontinendi kullad A-klassis ja täiskasvanutest.

Maailmameistri kuld oli Kaisa Pajusalul juba kolmas – esimest korda võitis ta aastal 2009. ajaga 6.49,0, järgmisel aastal andis võidu aeg 6.41,3.

Mullu Bostoni MM Pajusalu plaanidesse ei mahtunud, nüüdne võiduaeg 6.37,3 näitab Pärnu neiu uut taset.

Meestest tuli tänavusel sisesõudmise MMil esikohale mehhiklane Juan Cabrera, kel kulus ergomeetril 2000 meetri läbimiseks 5.55,1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles