Eeva Helme Koolireform teeb vallast suure vabaõhumuuseumi

, Lääneranna vallavolikogu liige (EKRE)
Copy
Lääneranna vallavolikogu liige Eeva Helme.
Lääneranna vallavolikogu liige Eeva Helme. Foto: Erakogu

Lääneranna vald võinuks saada kogu Eestile eeskujuks. Volikogu toetas hiljuti ühel häälel Eesti Konservatiivse Rahva­erakonna (EKRE) fraktsiooni ettepanekut tõsta vallas sünnitoetus 2022. aastal 700 euroni, et see jõuaks nelja aasta jooksul järk-järgult 1200 euroni. Tegemist on otsese meetmega toetada sündi­muse kasvu ja saata signaal, et siia on lapsed oodatud ja teretulnud, rajage siin oma pere!

Selline poliitika annab esiteks juurde kindlustunnet luua pere ja teiseks teadmise, et siin vallas on võimalused lapsed üleski kasvatada.

Paraku tuli vallavõim 10. veebruaril välja plaaniga, mis tõmbab vee peale püüdlustele ajada vallas peresõbralikku ja tulevikku suunatud poliitikat. Lääneranna vallavanem Ene Täht esitles volikogu ees visiooni, mis näeb ­ette ulatusliku reformi, mille järgi valla seitsmest koolist jääks puutumata vaid Lihula gümnaasium. Senised põhikoolid hakkaksid edaspidi haridust andma ainult kuuenda klassini ja kuueklassilised koolid muutuksid algkooliks.

Vallavalitsus põhjendab reformi kahaneva rahvastikuga. Tänavu on valla koolides kokku 453 õpilast, veel 2015/2016. õppeaastal oli neid 424. Kusjuures Lihulas, Metskülas, Kõmsil, Lõpel ja Varblas on sel perioodil õpilaste arv kasvanud, kuid Koongas ja Virtsus vähenenud. Sel aastal läks esimesse klassi 44 last. Volikogus esitatud prognoosi kohaselt alustaks 2024. aastal kooliteed 45 last, aga 2029. aastal ainult 14. Viimast arvu suurendab tänavu sündivate laste arv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles