Galerii Vormikandjad "vallutasid" Surju kooli (1)

Pärnu Postimees
Copy

Teisipäeval toimus Surju koolis eriliselt põnev koolipäev, kui lastele tutvustati politsei, päästeameti ja Kaitseliidu tööd ja varustust.

Vabariigi aastapäeva eel korraldatud teemapäeval tutvustati kooli hoolekogu ettepanekul ja abiga lastele Eesti jõu- ja päästestruktuure. Põnevast päevast sai osa kogu koolipere kõige pisematest hoiurühma lastest põhikooli lõpuklassini välja.

Korrakaitsjad rääkisid oma tööst, eri politseiametitest ja valdkondadest, milles politsei tegutseb. Lastele demonstreeriti kiirreageerijate varustust, mida õpilased said lähemalt uurida ja katsuda. Uudishimulikumad proovisid pähe kiivreid. Külas käis  teenistuskoer ja kooliõuel esitleti politseisõidukeid. Muu hulgas tuletasid politseinikud osalejatele meelde, kuidas käituda liikluses, kui läheneb vilkuritega alarmsõiduk. Laste suureks rõõmuks said nad ise sireeni käivitamisnuppu vajutada.

Politseinikud demonstreerisid noortele surjukatele oma töövahendeid.
Politseinikud demonstreerisid noortele surjukatele oma töövahendeid. Foto: Veronika Meibaum

Päästeameti tööd tutvustasid Kilingi-Nõmme vabatahtlikud päästjad, kes rääkisid hädaabinumbrist, ja ühiselt arutleti selle üle, millega päästjad iga päev tegelevad. Lapsed katsetasid päästjategi varustust. Näiteks õpiti päästevesti õigesti selga panema. Suurimat elevust tekitasid virtuaalreaalsuse prillid, millega sai matkida nõrgal jääl kõndimist.

Kaitseliit pani oma staabitelgi üles koolimaja taha metsa alla, kus tutvustas varustust ja masinaid. Huvilised said uurida eri sõiduvahendeid, istuda veoautos ja kütta telki. Pajatati metsas ellujäämisest ja tehti juttu Kaitseliidu ülesannetest ja tööst.

Vanemate klasside õpilastele valgustasid oma tegemisi Saarde valla noortevolikogu liikmed, Surju kooli vilistlased Hanna-Simona Sirg ja Martti Tarsalainen, kes julgustasid noori järgmistel valimistel noortevolikokku  kandideerima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles