Galerii ja video ⟩ Neljajalgne trikitaja sõidab rulaga ja hullab hularõngaga

Copy

Pisut üle kaheaastane kääbusspits Gucci on vigureid õppinud neljandast elukuust, päevast, mil pisikesest nöpsninast sai pärnulanna Evelina Karpova pereliige. Särasilmne koerapoiss on perenaise juhendamisel selgeks õppinud üle poolesaja triki. Koheva kreemja kasukaga kuts liigub muu hulgas tagur­pidi, hüppab läbi hularõnga, sõidab rulaga, lööb palli väravasse, annab tagumist käppa ja peidab end käskluse peale padja alla. Karpova unistus on kasvatada koera vigurite arsenal 100ni.

 

Mullu Tartu ülikooli Pärnu kolledži lõpetanud 23aastane Karpova on Pärnus sündinud ja kasvanud. Hiljuti alustas ta tööd Tallinnas Eesti Kennelliidus assistendina, aga trikitrennis käib duo endiselt suvepealinna koertekoolis Vauh.

“Nii palju, kui ma ennast mäletan, olen alati unistanud koerast. Gucci tegi minu unistuse teoks,” avaldas Kar­pova, kel tulevikus soov ­võtta ka küülik, et tallegi trikke õpetada.

Kui Karpova endale sobivat koeratõugu otsis, oli kriteerium universaalsus, sest noor naine tahtis proovida eri koertespordi alasid. “Alustasime Gucciga kutsikakoolist, kus meie treener märkas tema potentsiaali ja suunas meid agility-trenni,” meenutas ta ja selgitas, et see on lõbus ala, kus koerajuht ja koer peavad aja peale läbima eri takistustest koosneva raja. Entusiasmi kasvades avastas ­perenaine rallikuulekuse. “Selle ala radagi koosneb mitmesugustest võtetest, mida koos koe­raga aja peale tehakse. Sealt edasi sattusin juba trikikoolitusele, kus sain aru, et vaat see on ala, mis mulle ja Guccile väga meeldib,” rääkis Karpova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles