Avaldus Aidakem üheskoos!

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea
Copy
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius märkis, et kõigil on võimalik toetada Venemaa rünnaku all Ukrainat ja teha annetusi Pärnuski.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius märkis, et kõigil on võimalik toetada Venemaa rünnaku all Ukrainat ja teha annetusi Pärnuski. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus mõistab otsustavalt hukka Vene Föderatsiooni juhtkonna agressiooni iseseisva Ukraina riigi ja rahva vastu. Venemaa presidendi 24.02.2022 tehtud otsus alus­tada sõda Euroopa demokraatliku ja iseseisva riigi vastu eesmärgiga hävitada rahva valitud ja seaduslikud võimuorganid on häbiväärne ja taunitav. Selle sammuga ohustatakse rahu ja julgeolekut kogu Euroopas.

Oleme solidaarsed Ukraina rahvaga ja valmistume andma oma võimalustest lähtuvat abi Ukraina kodanikele, kes on jäänud sõjale jalgu. Täname kõiki siinseid inimesi ja ettevõtteid, kes juba on pakkunud oma abi, et ­aidata Ukraina elanikke, ja julgustame pärnakaid toetama Ukraina rahvast oma võimaluste piires. Kõigil on võimalik toetada Venemaa rünnaku all Ukrainat ja teha annetusi ka Pärnus.

Ukraina Punane Rist on andnud teada, et seoses sõjaolukorraga vajavad inimesed hügieenitarbeid (hambaharju ja -pastat, seepe, šampoone), mähkmeid, voodipesu, magamiskotte. Tunnustan vabatahtlikke, kes on alustanud abi kogumist, toetamaks Ukraina elanikke. Eelseisval nädalavahetusel palume helistada annetuste üleandmiseks vabatahtlikele: Anne Ennokile numbril 505 5077 või Jana Ristimetsale telefonil 5348 6338.

Esmaspäevast kolmapäevani 11–15 on võimalik annetused üle anda Tartu ülikooli Pärnu kolledžis. Kontaktisik on üli­kooli haldur Sirje, tema telefoninumber on 514 3126.

Aitame üheskoos Ukrainat!

Pärnu linnavalitsuse nimel

linnapea Romek Kosenkranius

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles