Kolumn Ettevaatust, troll!

Sirle Matt
, reporter
Copy
Sirle Matt.
Sirle Matt. Foto: Rein Janes

Praegu, kui Euroopas käib sõda ja ründaja on naaber, kes aegade ­jooksul on vähem või rohkem ka Eesti riiki enda rüppe ihanud, tuleb ekstra tähelepanu pöörata info ­päritolule ja adekvaatsusele. Ajal, kui naaber lasi iseseisva riigi vastu käiku tankid, lennukid, mürsud, pole kuhugi kadunud trollivabrikud, kuhu palgatud püüavad külvata segadust neis riikides, mis Venemaa seisukohti ei jaga. Sihilik erimeelsuse õhutamine juba käib.

Minu tähelepanu köitsid sotsiaalmeedia kommentaarid uudise peale, et Rimi lõpetab Venemaa päritolu kauba müügi Balti riikides ega tee enam reklaami Vene telekanalites. Keegi teatas, et tema siis enam Rimis ei käi. Oli ilkumist viina ja sihv­kade teemal.

Kõik kohtlased kommentaarid pole muidugi trol­lide töö, leidub meie oma inimesigi, kes ei mõista, et praegu pole aeg õhutada tüli, ärbelda tähtsusetutel teemadel, alandada sõnadega enda kaasmaalasi, ­sarjata oma riiki. Meie siseintriigid, vastuolud, hõõru­mine tulevad Venemaale ainult kasuks. Kuri naaber hõõrub käsi, kui me omavahel tülli pöörame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles