SUUR PILDIGALERII JA VIDEO Eesti meistrivõistlused tõid Pärnumaale 262 kettagolfarit, Tattar alustas vägevalt USA tuuri

Märt Pilme
, reporter
Copy

Reedest pühapäevani oli Pärnumaa kettagolfaritest tulvil, sest Jõekääru ja Jõulumäe radadel toimusid Eesti talvised meistrivõistlused.

Esimesel kahel päeval näitas suurepärast mängu 16aastane Mathias Villota, kes otsustas see aasta võistleda alla 18aastaste arvestuse asemel Openi divisjonis. Algaval hooajal ka Pärnu Vapruse jalgpalli meistriliigameeskonnas mängiv noormees konkureeris täiskasvanutega ja oli kahe päeva järel 75 võistleja hulgas liider. Paraku kaotas EMi hõbedamees viimasel Jõulumäe ringil konkurentidele seitsme viskega ja langes üldarvestuses viiendaks (-5).

Naiste avatud klassis oli Pärnumaale kogunenud 22 kettalennutajat ja parima kohalikuna saavutas Johanna Lepp pronksi. Lepp ja Jennifer Laan läbisid mõlemad küll kolm võistluspäeva tulemusega +25, kuid järelmängimise tulemusena läks hõbe Laanile.

Johanna Lepp (paremal)
Johanna Lepp (paremal) Foto: Eesti disc golf'i liit

Üks meistritiitel jäi kodumaakondagi, kui harrastajate (Recreational) divisjonis pani oma paremuse maksma Karl Lilles (+1), kes edestas 71 spordisõpra.

Ilusa etteaste tegi ka Karin Kaaremäe, kes tõusis finaalringil seitsmendalt kohalt teiseks ja pälvis naiste 40+ eaklassis 11 spordisõbra hulgas hõbemedali.

Mitmekordne Eesti meister Raimo Kimmel pidi üle 40aastaste seas leppima viienda kohaga (+6). Kaasa lõi 43 kettagolfarit.

Eesti talvistel meistrivõistlustel osales kokku 262 mängijat. Seejuures tuli avapäev Jõekääru rajal katkestada, sest marutuule tõttu osutus mängimine ohtlikuks.

Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Alyssa Van Lanen

Nädala viimasel päeval esines vägevalt ka Pärnumaa parim naissportlane Kristin Tattar. Eesti kettagolfi esinumber alustas USA tuuri spordiala hinnatuima võistlussarja Pro Touri etapiga Las Vegases ja teenis 60 naise hulgas kolmanda koha (-25). Ettepoole jäid vaid tipud Catrina Allen (-30) ja Paige Pierce (-29). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles