VIDEO Pärnu jõutõmbaja purustas kaks Eesti rekordit

Copy
Reinhard Rebane (paremal) teenis Eesti meistrivõistlustelt kaks kulda ja Trevor Gorban (vasakul) ühe.
Reinhard Rebane (paremal) teenis Eesti meistrivõistlustelt kaks kulda ja Trevor Gorban (vasakul) ühe. Foto: Erakogu

Tartumaal Palal noorte, juunioride ja seenioride Eesti meistrivõistlustel klassikalises jõutõmbamises jahtis tšempionitiitlit 77 jõujuurikat.

Pärnus hiljuti loodud klubi Daigo Poweri noosiks jäi esivõistlustelt kolm kulda ja kaks Eesti rekordit.

Vägeva etteaste tegi 16aastane Reinhard Rebane, kes võistles noormeeste kehakaalus kuni 93 kilogrammi. Rebane kükkis 210, surus lamades 115 ja saavutas jõutõmbes tulemuseks 270 kilo. See andis kogusummaks 595 kilogrammi, mis on selle vanuseklassi ja kehakaalu Eesti rekord. Samuti püstitas Rebane Maarjamaa tippmargi jõutõmbes (270 kg), kus senine rekordki oli pärnaka käes (245 kg), mille ta püstitas mullu oktoorbris.

Ühtlasi triumfeeris Rebane noorte absoluutarvestuses, mis tõi talle teisegi kulla.

Kirkaima medali teenis ka 18aastane Daigo Poweri esindaja Trevor Gorban, kes võistles kuni 66kiloste sportlaste hulgas. Gorban kükkis 125, surus lamades 75 ja saavutas jõutõmbes 175 kilo – see andis kogusummaks 375 kilo.

Daigo Poweri jõutõsteklubi neljaliikmeline meeskond: (vasakult) Kärolin Rohtla, Reinhard Rebane, Pear Morten Eliot Sula ja Trevor Gorban. 
Daigo Poweri jõutõsteklubi neljaliikmeline meeskond: (vasakult) Kärolin Rohtla, Reinhard Rebane, Pear Morten Eliot Sula ja Trevor Gorban. Foto: Mailiis Ollino

Tartumaal olid võistlustules SK Saarde esindajadki. Elmar Jefimov saavutas kuni 66kiloste juunioride hulgas hõbemedali ja Karl-Martin Krapp (–105 kg) oli neljas. Seenioridest jäi Tanel Buströmi (–93 kg) saagiks kolmas, Günter Koovitile (120+ kg) teine ja Assar Tallole (–105 kg) viies koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles