Rasmus Maalinn oli MMil üheksas

Copy
Rasmus Maalinn valmistub juunioride MMiks, kuhu ta läheb noolima juba viiendat tiitlit.
Rasmus Maalinn valmistub juunioride MMiks, kuhu ta läheb noolima juba viiendat tiitlit. Foto: Erakogu

Rootsis Hjälmareni järvel alanud DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel osales 111 sportlast ja esindatud oli 16 riiki.

Tõele au andes kihutati Rootsis vaid üks sõit, siis sekkus paks lumi ja sula, mis muutis jääpurjetamise võimatuks. Nõnda tuli MM kolida 350 kilomeetri kaugusele Norrasse Storsjøeni järvele.

Eestlaste parim oli Pärnu jahtklubi lipu all seilav Rasmus Maalinn, kes saavutas sõitudes kaks üheksandat, kaks kümnendat ja ühe 16. koha. Pärast nigelaima tulemuse mahaarvamist andis see Maalinnale lõppkokkuvõttes üheksanda koha. Teine pärnakas Mihkel Kosk oli 111 sportlase hulgas 14.

“Võib kõlada klišeena, aga järjekordne võistlus, mis toimus väga keerulistes oludes: tuul varieerus ühest seitsme meetrini sekundis ja oli vaja parasjagu õnne. Hooaja eesmärk purjetada ennast maailma esikümnesse õnnestus täita,” kirjutas Maalinn oma fännilehel. “Rõõm on tõdeda, et ka mitte kõige sobivamates oludes suutsin end MMil esiotsa sõita.”

Pärast MMi jätkati Norras Euroopa meistrivõistlusega, Maalinn otsustas selle kehva ilmaprognoosi tõttu vahele jätta. Pärnumaa aasta juuniorsportlane valmistub 6. märtsil algavaks juunioride MMiks, kuhu ta läheb noolima juba viiendat tiitlit.

Märksõnad

Tagasi üles