Noored jääpurjetajad tõid Haapsalust kaks auhinda

Joel Kukk
Copy
Noored jääpurjetajad sööstavad rajale.
Noored jääpurjetajad sööstavad rajale. Foto: Jaak Nirgi

Eesti ja Poola kõval veel purjetajad jahtisid kahel päeval Haapsalu Eeslahel Eesti karikasarja punkte. Priske tuul ja lumevaba jää lubasid korraldada 11 võistlussõitu.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis pani oma paremuse maksma Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandik Laura Marii Taggu, kes seitsmes sõidus esimesena finišisse kihutas. Teise auhinna vääriliselt seilas võitja klubikaaslane Emma Mia Kaar ja kolmanda koha saavutas Saaremaa piiga Trinette Välisson. Leene Väliste oli neljas, Artur  Ader viies ja Aron Pooma kuues.

Monotüüp XV klassis nautisid võidurõõmu Indrek Aavik ja Siim Valgre Saaremaa merispordi seltsist, teiseks tulid Olev Oolup ja Andrus Padu Hiiumaa Dago jahtklubist ning kolmanda koha said võitjate tiimikaaslased Ott Kolk ja Juhan Kolk. Kahes klassis kokku võistles Haapsalus 25 sportlast.

Järgmisel nädalal kihutavad noored jääpurjetajad Haapsalu lahel Ice Optimisti ja DN-klassi maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel. Suurvõistluse eelproovina selgitatakse laupäeval ja pühapäeval Pärnumaa lahtiste meistrivõistluste medalikolmikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles