Vastlaliugu lastakse kasina lume kiuste

Helen Clark
, Reporter
Copy
Kuigi lumi on tänavu vastlapäevaks peaaegu ära sulanud, leiab liulaskmiseks siiski mõne nõlva või kraaviperve.
Kuigi lumi on tänavu vastlapäevaks peaaegu ära sulanud, leiab liulaskmiseks siiski mõne nõlva või kraaviperve. Foto: Jüri Looring

Kui 19. ja 20. sajandil ei tohtinud vastlapäeval liulaskmiselt puududa ühegi majapidamise esindajad ja pikk liug pidi tagama peres linaõnne, siis nüüdseks on sellest kombest saanud tore pereüritus, kus üheskoos kelgutada, saanisõitu teha ja kukleid vitsutada. Pärnumaal saab tänavu 1. märtsil vastlapäeva tähistada mitmel pool nii linnas kui maakonnas.

Strandi spaa- ja konverentsihotelli kõrvalt algavad 16–19 poni-, hobu- ja soodsate lumeolude korral saanisõidudki. Vastlakukleid saab osta selleks puhuks avatud kohvikust.

Strandi müügiosakonna juhi Kristel Kaubi sõnutsi korraldavad nad meeleoluka kogu pere vastlapäeva. “Pakutakse vastlasuppi ja kuklit, saab ponisõitu teha ning lammast ja jänkut patsutada,” selgitas Kaubi. Ta lubas, et kui just viimanegi lumi ära ei sula, tehakse lastele saanisõitegi. “Väikene liumägi on meil ka veel,” lisas Kaubi, et vastlapäeval tegevust jagub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles