Pärnakas suundus üksi Ukraina-Poola piirile abi viima

Sirle Matt
, reporter
Copy
Esmaspäeval pani Aarne Saluraid oma kaubiku täis esmatarbekaupa ja sooje tekke ja asus Poola-Ukraina piiri poole teele. Kui lubatakse, on tal kavas Ukrainassegi sõita.
Esmaspäeval pani Aarne Saluraid oma kaubiku täis esmatarbekaupa ja sooje tekke ja asus Poola-Ukraina piiri poole teele. Kui lubatakse, on tal kavas Ukrainassegi sõita. Foto: Urmas Luik

Pärnu mees Aarne Saluraid ei saanud kaks ööd magada, peas keerles mõte: “Igavene jama, mis toimub. Mida mina teha saan?” Pühapäeval ärkas ta kell kolm ­öösel, kiikas uudistest, mis seis Ukrainas on: kas algas uus pommitamine? Ajaks, mil ülejäänud pere silmad avas, oli mehel mõte küps: viin oma kaubikuga ise ukrainlastele abi.

Ukrainlastest sõpru-tuttavaid Saluraidil pole. “See on esimene kord, kus tundsin, et ma ei saa vaiki olla, nagu öeldakse,” rääkis ta. Varasemad võitlused maailma eri nurkades ei ole teda sel moel puudutanud.

Otsus tehtud, pani Saluraid sotsiaalmeediasse üleskutse, et kogub piiriületust ootavatele lastele ja naistele esmavajalikku. ­Asju, mida võiks külmas, näljas ja magamata inimestel vaja minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles