“Muusikamoos“ saab kümneaastaseks

Silja Joon
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste ja noorte muusikafestivali Muusikamoos plakat.
Laste ja noorte muusikafestivali Muusikamoos plakat. Foto: Pärnu kontserdibüroo

Nädal enne kevadist koolivaheaega, 11.–18. märtsil toimub juba kümnendat korda Pärnus laste ja noorte festival „Muusikamoos“, mille peateemaks seekord rütmid.

Pühapäevasel avakontserdil Pärnu kontserdimajas kantakse ette Hans Christian Anderseni samanimelise muinasjutu ainetel sündinud Olav Ehala ja Leelo Tungla koguperemuusikal „Lumekuninganna“, teatas festivali produtsent Helen Erastus.

Esinevad meie oma tegijad: Pärnu linnaorkester, Pärnu kammerkoor, Pärnu noortekoor, Anne Uusna solistid ja Janne Ristimetsa tantsijad. Lavastus, milles soojus võidab külma, sobib nii lastele, kooliealistele kui täiskasvanutele.

Esmaspäeval esinevad Pärnu raekojas Viljandi muusikakool ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia humoorika kontsertetendusega „Händel Bachil külas”. Tükk on mõeldud eelkõige põhikooliastmele tolleaegse ajastu (kostüümid ja parukad) ning muusika tutvustamiseks.

Löökpillimängija Mart Metsamardi pillitutvustuse toas tutvustatakse Eesti suurimat marimbat, vibrafoni, tamtammi ja hulka muid põnevaid löökpille. Samal õhtul astub Metsamart oma instrumentidega üles ansambli Double Stroke kontserdil Endla Teatrikohvikus.

Rahvusvahelise mõõtme annab festivalile ansambli MeTal-O-PhoNe (Prantsusmaa) kontsert. Kuulamist jagub koorimuusikasõpradele: rütmirõõme ja -värve pakuvad Viljandi kultuuriakadeemia segakoor, Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli popkoor ja üleriigiline kollektiiv Eesti koolinoorte segakoor.

Pärnu muusikakooli solistid esitavad nii kuulsate klassikute kui tänapäeva heliloojate kontserte koos Pärnu linnaorkestriga.

”Muusikamoosi” töötube on kaks: Reigo Ahvena rütmika ja Marek Taltsi kitarriansamblid, viimasena mainitu sobib (omal käel) kitarrimänguga tutvust teinud noortele. Töötubadesse tuleks end varem kirja panna, veel on vabu kohti.

Nädalapikkusele muusikapeole paneb punkti Pärnu muusikakooli rütmimuusikaosakonna õpilaste-vilistlaste kontsert. Kontserdipaikades näeb Pärnu kunstikooli kasvandike käe läbi valminud tulevikupille.

“Muusikamoos”

11. märtsil

Pärnu kontserdimajas

festivali avakontserdina koguperemuusikal „Lumekuninganna”.

12. märtsil

Pärnu raekojas

Viljandi muusikakooli ja kultuuriakadeemia muusikaline etendus „Händel Bachil külas”.

13. märtsil

Pärnu kontserdimaja näitusesaalis

luubi all löökpillid;

Endla Teatrikohvikus

löökpilliduo Double Stroke.

16. märtsil

Pärnu kontserdimaja suures saalis

”Muusa puudutus”: Pärnu muusikakooli solistid ja Pärnu linnaorkester;

Teatrikohvikus

Endla Jazziklubi “Jazzkaare” eeltaktis: MeTal-O-PHoNe (Prantsusmaa) ehk Benjamin Flament – vibrafon, löökpillid, Joachim Florent – bass, Elie Duris – trummid.

17. märtsil

Pärnu kontserdimaja kammersaalis

”Koorimoos”: Viljandi kultuuriakadeemia segakoor, Georg Otsa nimelise muusikakooli popkoor, Eesti koolinoorte segakoor.

17.-18. märtsil

Maarja-Magdaleena gildi saalis

rütmika ja kitarriansambli töötoad.

18. märtsil

Endla Küünis

”Rhythm & Mooz”: Pärnu muusikakooli rütmimuusikaosakond ja töötubades osalejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles