Autode jäärajasõit pakkus põnevaid vaatemänge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihe tuisk tegi jäärajasõidu võistlejatele raskeks.
Tihe tuisk tegi jäärajasõidu võistlejatele raskeks. Foto: Erki Sport

Traditsioonilise autovõidusõidul “Pärnu jää 2012” Nissan Eurost Auto karikatele selgitati paremusjärjestus viies masinaklassis. Rallisprindi reeglite järgi toimunud võidukihutamisel Vana-Pärnu jäärajal, kus kohalikud sportlased võistlesid ka Pärnumaa meistrimedalitele, teenis noorteklassis esikoha Karl-Martin Volver (Honda CRX), teiseks tuli Karmo Salong (Nissan Sunny) ja kolmandaks Taavi Lehtla (Toyota Celica). 2WD esiveoliste autode konkurentsis oli kiireim Karel Tölp (Honda Civic), kellele järgnesid Valdo Urb (Saab 96) ja Tiit Jaanson (Daewoo Lanos).

Tagaveoliste klassis hõivasid pjedestaali BMWdel kihutanud mehed. Esimese auhinna pälvis Ranno Metsaveer, teine oli Alo Põder ja kolmas Ranno Randmaa.

Võistluspäeva kõige arvukamas, neljaveoliste tänavasõiduautode klassis sai esikoha Aiko Aigro (Mitsubishi Lancer EVO 6), teise auhinna vääriliselt kihutas Helmet Palm (Mitsubishi Lancer EVO 9) ja kolmandaks tuli Kaino Frauman (Subaru Impreza STI).

Pärnumaa meistritiitel kuulub selles klassis Kairo Kallasele (Mazda 323), hõbemedali teenis Ingvar Ruberg (Mitsubishi Lancer EVO 10) ja pronksi sai Mati Kallas (Mazda 323).  

2WD sportautode arvestuses oli Tauri Jaanson (Opel Astra) esimene nii sprindis kui ühisstardiga sõidus ja teiseks tuli Martin Saar (VW Golf 2).

Järgmine võidusõit Vana-Pärnu rannas tuleb 4. märtsil, kui Erki Sport korraldab sõiduautode superkrossi karikasarja kolmanda etapi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles