Eaka naise üleskutse Venemaa, lõpetage kohe oma inimsusvastane tegevus!

PP
Copy
Ukraina sõjakoledused ajendasid lehelugejat haarama pastaka ja paberi järele.
Ukraina sõjakoledused ajendasid lehelugejat haarama pastaka ja paberi järele. Foto: Lauri Habakuk

Pärnu Postimehe toimetuse ukse taha ilmus täna eakas naine, näpus käsitsi kirjutatud üleskutse lõpetada vägivald Ukrainas.

Toimetajale ulatatud kirjas seisab:

Head inimesed Euroopas, kogu maailmas, kui toetate alljärgnevat üleskutset, siis palun ühinege sellega kogu inimkonna, rahu, inimväärikuse, emakese Maa eksistentsi nimel.

Üleskutse Vene sõduritele, kindralitele, vene ja valgevene rahvale.

Te tapate vabal rahumeelsel maal 2014. aastast. Palun peatage kohe oma tapamasinad, astuge kodu poole, oma riigi pinnale! Seal ootavad teid lapsed, pered. Praegu saate selle sammuga oma inimväärikuse veel teatud määral säilitada. Kui te tagasi ei pöördu, siis kas te suudate silma vaadata Ukraina lastele, emadele, isadele, kes on kaotanud selles jubedas, mõrvarlikus sõjas oma lähedased, nende hulgas süüta lapsed?

Kas te suudate silma vaadata oma vene ja valgevene rahva emadele, isadele, vendadele, õdedele, teades, et olete viinud nende pojad lihtsalt tapma mõrvarliku võimumonstrumi hüvanguks?

Vene kindralid, teie käsutäitjad, sõdurid, kas teil on julgust ja inimlikkust tunnistada oma inimsusvastast tegevust ja lõpetada kohe see julm vägivald?

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, tema juhitav riik, kindlameelselt vabaduse ja rahu eest võitlevad sõdurid ja ukraina rahvas on juba praegu kirjutanud end maailma ajalukku. Kirjutanud end sinna kindlameelsete vabaduse ja rahu eest võitlejate ja Võitjatena.

Nad kaitsevad ka Euroopat ja kogu inimväärse maailma vabadust ja rahu oma rahva vere hinnaga.

Ukraina peaks kuuluma täiega Euroopa Liitu ja NATOsse. Nad on selle välja teeninud oma rahva ja riigi kannatuste ja vere hinnaga.

Elagu rahu vabas Ukrainas!

Elagu rahu Euroopas!

Elagu rahu emakesel Maal!

Kogu maailma rahvad, rahvused, inimesed, teie lapsed väärivad rahumeelset turvalist elu. Kõikjal.

80aastane hallpea

(Autori nimi on toimetusele teada.)

Päästjad koristasid seitsmenda sõjapäeva hommikul Kiievi teletorni lähistel Venemaa rünnakus hukkunute surnukehi.
Päästjad koristasid seitsmenda sõjapäeva hommikul Kiievi teletorni lähistel Venemaa rünnakus hukkunute surnukehi. Foto: Dmitri Kotjuh
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles