Harkivi pommitamine ei erine Narva pommitamisest (3)

Teet Roosaar
, Pärnu linnavalitsuse meedianõunik
Copy
Teet Roosaar.
Teet Roosaar. Foto: PP

Vene riigi propaganda üheks eesmärgiks on rahvustevahelise vaenu õhutamine. Tegelikult ei huvita Moskvat karvavõrdki lihtsa vene inimese saatus. Harkivi pommitamist võiks võrrelda Narva pommitamisega. Mõlemas linnas räägib üle poole elanikest vene keelt, koolimaju pommitades tapetakse oma rahvuskaaslasi.

Sõjaolukorras on tahtmine vene keelt kõnelevale inimesele halvasti öelda kerge tekkima. Mõni meie seast ei pruugi aduda, et Vene riik pole sama mis vene keelt kõnelevad inimesed. Viimaste seas võib olla ukrainlasi (Putini terminoloogias halvustavalt väikevenelasi), valgevenelasi, Eestis sündinud vene rahvusest inimesi ja palju teisi, kes sõda Ukraina vastu heaks ei kiida.

Eestlaste suhtumine venelastesse sõltub paljuski sellest, kui hästi nad mõnd venelast tunnevad. Mäletan, kuidas mõned Koidula gümnaasiumi õpilased olid häiritud, et USA president Barack Obama ei teinud 2014. aastal Tallinnas kõneldes vahet vene rahvusel ja Venemaa valitsusel. Nende jaoks olid koolis õppivad venelased omad, mitte tundmatu mass.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles