Video ⟩ Jaan Pehk avaldas pärnakatele, et peagi võib temalt oodata muinasjuttegi

Copy
Pehk andis viimase luulekogu välja seitse aastat tagasi ja leiab, et luulet on nii palju kogunenud, et ehk on selle aasta jooksul paras uus kogu välja anda.
Pehk andis viimase luulekogu välja seitse aastat tagasi ja leiab, et luulet on nii palju kogunenud, et ehk on selle aasta jooksul paras uus kogu välja anda. Foto: Urmas Luik

Koidula muuseumi kirjanduslikule kolmapäevale esinema kutsutud Jaan Pehk ootas rahva selja taga hiirvaikselt, kuni teda tutvustati. Seadis siis sammud Koidula muuseumi vanaaegsete koolipinkide vahelt “klassiruumi” etteotsa ja asus pajatama.

“Esimese asjana Pärnu jõudes lähen ma alati Pärnu hotelli lähedale aasia restorani, seal ma võtan ühe terava supi ja loomaliha kapsalehel – täna võtsin ka,” jutustas Pehk ja haaras kitarri järele. “Ma siis kõigepealt teen ühe tervituslaulu,” sõnas ta laia naeratusega ja esitas oma loo “4 jäätist!”.

​Pehk otsustas kohalviibijatele jutustada, kuidas temast üldse luuletaja sai. Esimene luuleraamat, millest Pehk juba lapsepõlves teadlikult vaimustus, oli Lehte Hainsalu “Kui ma ükskord”. Selle tõestuseks luges ta peast ette kogusse trükitud luuletuse “Kui ma ükskord juua tahtsin”. Esitusviis pani Koidula muuseumisse kogunenud muhelema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles